Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Afzuigkappen

Afzuigkap RVSAfzuigkappen, de verschillende soorten

De afzuigkap zorgt dat de keuken vocht- en vetvrij blijft en kookluchtjes worden afgevoerd. Maar behalve functionaliteit biedt de hedendaagse afzuigkap veel meer. Zowel qua model, design als extra opties. Een verschillende soorten afzuigkappen op een rij.

Model afzuigkap

Om voor elke denkbare keuken een oplossing te bieden, zijn er verschillende modellen afzuigkappen ontwikkeld.  Hieronder een overzicht van de diverse modellen afzuigkappen:

  • De schouwkap: dit model heeft een speciale vormgeving (piramidevorm) en hangt vrij tegen de wand tussen de bovenkastjes. Ook leverbaar als wandmodel en eilandmodel
  • Wandmodel: het meest bekende model. De kap wordt aan de muur boven het werkblad bevestigd. De vormgeving van de wandmodellen is steeds opvallender. Zo zijn er diverse designproducten leverbaar.
  • Hoekmodel: deze afzuigkamp is speciaal ontwikkeld om in een hoed te worden geplaatst. Er zijn ook speciale kookplaten op de markt om in een hoekopstelling te gebruiken.
  • Integrale afzuigkap: dit model wordt bijna helemaal weggewerkt in de kast en doet onzichtbaar zijn werk. Er zijn meerdere uitvoeringen van.
  • Werkblad afzuigkap: deze kap wordt achter de kooplaat gemonteerd en zuigt de kookdamp aan. Het systeem is vooral bedoeld als extra afzuiging naast bijvoorbeeld een grill-element en is dus een aanvulling op de standaard ventilatie.
  • Vlakscherm afzuigkap: deze is doorgaans deels weggewerkt in de kastjes en als je de afzuigkap nodig hebt, trek je het scherm naar voren.
  • Downdraft afzuigkap: dit model is onzichtbaar in het werkblad achter de kookplaat gemonteerd. Als je de afzuigkamp nodig hebt, kan het tevoorschijn worden gehaald om de kookluchten af te zuigen. Dit is een systeem dat uit Amerika is overgewaaid en moenteel in Nederland in opkomst is.
  • Plafond afzuigkap: deze afzuigkappen worden in het plafond ingebouwd en ontnemen je niet meer het zicht naar de keuken, woonkamer et cetera
  • Inbouw afzuigkap: Deze dampkappen worden in de keukenkast ingebouwd en zijn leverbaar in diverse uitvoeringen

Verder zijn er vandaag de dag onder andere ook afzuigkappen die gebruik maken van UV lampen. Een UV lamp maakt virussen, pollen en ziektekiemen onschadelijk.

Extra’s

Sommige modellen zijn uitgerust met displays, tiptoetsen en afstandsbediening. Praktisch is de mogelijkheid van automatische in- en uitschakeling dankzij een sensorsysteem.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube