Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

De Pizza oven

Pizza OvenDe pizza oven, van oorsprong een Italiaans product, wordt steeds meer verkocht in Nederland. Je hebt 2 soorten pizza ovens. De traditionele ovens die nog hout gestookt zijn of de pizza ovens die op elektriciteit werken. Beide ovens zorgen ervoor dat de pizza een krokant laagje krijgt zoals je die ook in de echte Italiaanse restaurants kunt verwachten.

Geschiedenis

De eerste pizza’s werden gemaakt in Napels. Ze werden daar gebakken in een bakstenen oven dat verwarmt werd door hout. Momenteel staat daar ook de grootste pizza oven. Deze oven heeft een doorsnede van 5,18 meter.

Bereiding

Jamie Oliver Pizza OvenWilt u een echte pizza, dan wordt er aangeraden om gebruik te maken van een pizza oven. Voordeel van een pizza oven is dat het sneller gaat dan wanneer u hem in een hete lucht oven plaatst. Dat komt doordat deze ovens een temperatuur kunnen bereiken van 500 graden celcius. Ze zijn in te stellen op verschillende standen van 250 graden tot en met 500 graden celcius. De gouden regel bij pizza’s bakken is namelijk dat hij gebakken moet worden in een houtgestookte oven op 485 graden celcius binnen 90 seconden. De elektrische pizza-ovens hebben qua model dezelfde vorm als een tosti maker, alleen zijn ze dan wat groter en in een ronde vorm. De platen die daar in liggen zijn vergelijkbaar met die van een houtgestookte steenoven.

De houtgestookte pizza oven is een oven van een ander formaat. Zo heb je ovens van 90 x 105 cm maar ook ovens die 170 cm breed zijn, waarbij je tot wel 18 broden of pizza’s in warm kunt maken. Om het gebruiksgemakt te bevorderen zijn er ook ovens beschikbaar die op een gasinstalatie aangesloten kunnen worden. Uiteraard is het ook mogelijk om dan nog een blokje hout in de oven te leggen voor de authentieke uitstraling.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube