Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Espresso apparaat

Een espresso apparaat is niet weg te denken in een keuken. Of u nou zelf een echte koffiedrinker bent of alleen koffie zet wanneer u visite krijgt. Er zijn veel typen apparaten die aan uw behoeftes voldoen. Dit artikel maakt u wegwijs in de verschillende typen espresso apparaten.

Kiezen van een apparaat

De zoektocht naar het beste espresso apparaat voor u wordt een stuk gemakkelijker gemaakt wanneer u eerst nagaat wat voor koffie u wilt zetten. Koffie, cappuccino, espresso of latté macchiatto? Met het ene apparaat kun alleen koffie zetten en met een ander deze allemaal. Een voorbeeld hiervan zijn de duurdere volautomatische apparaten. Met de goedkopere halfautomatisch apparaten waarbij cups of pads worden gebruikt zoals die van Nespresso en Senseo is dit niet altijd mogelijk.

Hiernaast is het erg belangrijk om na te gaan hoe vaak en intensief het apparaat zal worden gebruikt. Wanneer meerdere koppen koffie per dag worden gezet is het verstandig te kiezen voor een apparaat van hoge kwaliteit.

Uitvoeringen

Een espresso apparaat kan op verschillende manier worden uitgevoerd. Het ene bied meer functies dan de andere. Hieronder zullen een aantal van die functies worden toegelicht.

  • Pompsysteem: Er zijn hierin meerdere variaties. Sommige systemen kunnen ook warm water leveren voor thee. De kwaliteit van de koffie is afhankelijk van de druk waarmee het water door de koffie wordt geperst. Over het algemeen kan worden gezegd dat meer druk resulteert in betere koffie.
  • Automatische ontkalker: Sommige systemen zijn uitgevoerd met een automatische ontkalker. Het apparaat geeft dan zelf aan wanneer de machine gereinigd moet worden. Als u niet voor een automatisch systeem kiest moet u het zelf reinigen met ontkalkers. Een schone en hygiënische machine zonder kalk zet betere koffie.
  • Boiler: De sterkte van de boiler bepaalt hoe snel het stoompijpje gebruikt kan worden waarmee de melk word verwarmt en opgeklopt. Sommige systemen hebben een ingebouwd melkreservoir.
  • Besturing: Er zijn verschillende besturingssystemen. Namelijk analoog of digitaal. Digitale displays bieden meer mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld de hoeveelheid koffie of water worden bepaalt.
  • Koffiemolen: Een aantal apparaten hebben een ingebouwde koffiemolen.

Formaat van een espressoapparaat

Het formaat van espresso apparaten zijn erg uiteenlopend. Houd rekening met de ruimte die beschikbaar is in de keuken. Hiernaast is er ook een groot aanbod in materiaal. Zorg ervoor dat het materiaal van het espresso apparaat dat u kiest in harmonie is met de rest van de keuken. Ook is het ene materiaal sterker dan het ander. Zo gaat een reservoir of boiler van roestvrijstaal het langste mee.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube