Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Fornuis

Het fornuis, dat leverbaar is in verschillende soorten en maten. Voor de fanatieke koks onder ons of voor het gemiddelde huishouden. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Van 55 cm fornuizen tot fornuizen van 160 cm. De prijzen lopen ook uiteen van een goedkoop fornuis van 200 euro tot fornuizen van 10.000 euro. U heeft de keuze uit 4 soorten fornuizen.

Gasfornuis

Dit is een van de oudste fornuizen die er bestaan. Voor dit fornuis heeft u geen elektriciteit nodig want hij werkt voledig op gas. Voor veel mensen misschien een onbekende uitvoering, maar hierbij steekt u zelf de oven aan en ook de gaspitjes. Omdat deze geen elektriciteit heeft werkt de oven dus op gas. Sommige mensen beweren dat dit nog steeds beter bakt als een hete lucht oven, al is dat verschil mimimaal.

Elektrisch fornuis

Het elektrische fornuis werkt op elektriciteit door gebruik te maken van een perilex stekker. Deze stekker moet officieel aangelosten worden door een erkend instalateur. Vaak denken mensen dat als die stekker past, dat het wel goed zit. Maar er wordt dan geen rekening mee gehouden dat in het binnenwerk ook verschil kan zitten. Je hebt 2 of 3 fase aansluiting. Laat dit opmeten bij aanschaf van een fornuis/kookplaat. Mocht de kookplaat geschikt zijn voor 2 fase en u sluit hem aan op 3 fase, dan raakt hij overbelast en is de kans groot dat hij dan kapot is. De ovenfunctie werkt op elektriciteit waarbij u de keuze heeft tussen een conventionele oven of een heteluchtoven. De heteluchtoven verwarmt de oven gelijkmatig en zorgt voor een betere verdeling van de warmt. Een conventionele oven heeft alleen boven en onder warmte wat als nadeel heeft dat het minder bakt.

Keramisch fornuis

Het keramische fornuis toont veel overeenkomsten met een elektricisch fornuis, met als verschil dat hier over de kookplaat een keramische glasplaat ligt. Onder deze glasplaat bevinden zich hallogeen lampen die de kookplaat verwarmen. Qua snelheid van het koken en bakken gaat het net zo snel als bij een elektrisch fornuis, met als verschil dat het makkelijker schoon te maken is. Nadeel van keramisch koken is dat het nog lang warm blijft nadat u klaar bent met koken. Dit is te herkennen aan de sensor die vaak terug te vinden is op de kookplaat. Die geeft aan of het nog warm is of dat hij al is afgekoeld.

Inductie fornuis

Inductiefornuis wordt gezien als een van de meest handige fornuizen. De reden hiervoor is dat het koken erg snel gaat en dat de kookplaat ook niet warm wordt waardoor u zich er niet aan kunt verbranden. Een inductie fornuis wordt aangesloten op krachtstroom. De kookplaat bevat geen hallogeen lampen zoals bij een keramisch fornuis, maar werkt met een magnetisch veld. U heeft hiervoor dus ook speciale pannen nodig. Door de hoge magnetische straling wordt de pan gelijkmatig verwarmt, waardoor het dus sneller gaat en omdat het magnetisch is je jezelf niet kunt verbranden. Wel moeten mensen met een pacemaker oppassen vanwege het magnetisch veld. Vraag hiernaar bij uw huisarts of dit ook bij u van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube