Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Gaskookplaat

Er zijn vele nieuwe technieken op het gebied van kookplaten. Toch word de gaskookplaat onder de consument nog steeds het vaakst gekozen. Men ziet het soms als ouderwets en achterhaald. Dit is onterecht. Gaskookplaten zijn verbeterd en zijn zelf in professionele keukens razend populair, soms uitgevoerd met wel acht pitten.

Koken op een gaskookplaat

Gaskookplaten zijn ondanks nieuwe technieken alsnog het meest populair. Hoe komt dat? Ten eerste heeft men de neiging te kiezen voor iets wat vertrouwd is. Hiernaast zijn gaskookplaten vele malen goedkoper dan keramische- en inductiekookplaten. Ook is de warmte die vrijkomt bij een gaskookplaat makkelijker te regelen en is deze zichtbaar. Echter een groot nadeel van de gaskookplaat is dat deze lastiger schoon te maken is.

Bediening gasfornuis

Een gasfornuis word meestal bedient met draaiknoppen. Hiermee kan de gastoevoer worden bepaald. Ook kan er met hulp van deze knoppen de pitten worden aangestoken door op de knoppen te drukken. Door een elektrische vonk word het gas aangestoken.

Glas-op-gas kookplaat

Een gaskookplaat is lastig schoon te maken door de aanwezige roosters en hoekjes. Er is een variant gaskookplaat die dit nadeel niet heeft. Namelijk de glas-op-gas kookplaat. Hierbij zijn de onderdelen op een gasplaat geplaatst. Door dit gladde oppervlak is het makkelijker etensresten van de kookplaat te verwijderen. Het uiterlijk hiervan kijkt op een combinatie van een keramische kookplaat met een gaskookplaat.

Veiligheid

De gaskookplaten zijn ook in ergonomie en veiligheid veiligheid verbeterd. Mede door wet- en regelgeving. Sinds april 2010 is een bepaald veiligheidssysteem verplicht bij gaskookplaten die daarna worden gefabriceerd. Namelijk een systeem dat de gastoevoer afsluit wanneer de vlam per ongeluk wordt gedoofd. Ook zijn er systemen die de vlam gelijk weer ontsteekt wanneer deze uitgaat. Ook nieuw is een knop die alle gastoevoer afsluit wanneer hierop gedrukt wordt.

Zo blijkt weer dat het gaskookplaat erg divers en populair is. Bij de nieuwste uitvoeringen kan er gekozen worden voor een combinatie van verschillende kookplaat technieken. Bijvoorbeeld een gaskookplaat met daarnaast een keramisch kookplaat en een frituur geïntegreerd. Dit heet een modulair kooksysteem.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube