Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Gaskookplaat

Nog steeds is de gaskookplaat de meest populaire variant onder de kookplaten. Ondanks de opkomst van andere kooktechnologieën blijft het overgrote deel van de keukenkopers een gaskookplaat kiezen.gaskookplaat

Formaat gaskookplaat

De verschuiving die je ziet in de smaak van de keukenkoper van vandaag is dat er gekozen wordt voor meer luxe in het koken op een gaskookplaat. Dit houdt in dat er bredere kookplaten worden gekozen oplopend tot meer dan een meter breed. Hierop zitten dan ook meer en grotere pitten in plaats van de vier die je in een gaskookplaat van 60 centimeter breed hebt.

Een bredere kookplaat stelt je in staat om meerdere pannen van een wat groter formaat tegelijk op te zetten. Wat ook in de kooktrend van de laatste jaren is opgekomen naast de stoomoven is het wokken. Echter is het voor het goed gebruiken van een wokpan noodzakelijk om de hitte onder de pan breed te verspreiden om ook tegen de zijwand van de wok te kunnen bakken. Dit kan alleen als je een hele brede en krachtige pit hebt, en dat kan in een breder fornuis.gaskookplaat met wokbranderEr zijn wokbranders verkrijgbaar van meer dan 4,5 kiloWatt vermogen wat veel is en genoeg is om goed te kunnen wokken. Maar daarnaast kun je daar ook gewoon lekker snel een pan water op aan de kook brengen.

Variant gaskookplaat

Naast de gewone gaskookplaten heb je ook gas-op-glas kookplaten, hierbij is de brander eigenlijk direct op een glasplaat gemonteerd. Dit geeft het uiterlijk van een kruising tussen een keramische kookplaat en een gaskookplaat. Het grote voordeel van deze gas-op-glas versie is dat het gemakkelijker schoon te houden is door het gladde oppervlak in tegenstelling tot de gaskookplaat met de vel roosters en hoekjes.gas-op-glas kookplaat

Een reden voor veel kopers van een nieuwe keuken om toch voor koken op gas te blijven kiezen is gewoonte, maar zeker ook de regelbaarheid van een gaskookplaat. Hoewel een inductiekookplaat dit bijvoorbeeld ook heeft is er toch nog een behoorlijk prijsverschil tussen deze twee kookvarianten ten nadele van de inductiekookplaat.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube