Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Inbouw afzuigkappen

Bosch afzuigkapEr bestaan verschillende soorten inbouw systemen. Zo heb je de eiland modellen, schouwkappen, integreerbare afzuigkap, onderbouw afzuigkappen. Welk type u nodig heeft is afhankelijk van de mogelijkheden in de keuken en uw wensen. Integreerbaar is bijvoorbeeld weg te werken in een van uw kastjes. Tegenwoordig heb je ook al afzuigkappen met een afstandsbediening, of een sensor die aangaat zodra u gaat koken.

Onderbouw afzuigkap

De onderbouw afzuigkap wordt onder een kastje gemonteerd. Dit is een van de goedkoopste uitvoeringen en makkelijk te monteren. Doordat hij onder een ingekorte kast wordt gemonteerd is hij erg zichtbaar. Mensen kiezen hierdoor dus ook vaak voor een design model. De prijzen van zo’n afzuigkap kunnen variëren van 70 tot 500 euro. Dit prijs verschil zit hem, behalve in het design, voornamelijk in het afzuigvermogen. Dit begint op ongeveer 180 m3/h en kan uiteen lopen tot 700 m3/h. Ook de maten kunnen het prijsverschil maken. Standaar maat van een afzuigkap of wasemkap komt op 60 cm. Dan heb je ook nog de 70 90 100 en 120 cm uitvoering. De laatste twee zijn alleen bij speciaalzaken te koop en vind je niet zomaar in een winkel.

afzuigkap 2Integreerbare afzuigkap

Zoals het woord al zegt, is deze afzuigkap volledig uit het zicht en zit dus helemaal weg gewerkt in een kast. Als u gaat koken kunt u hiervan gebruik maken door hem uit de kast te schuiven. Zodra u hem eruit schuift onstaat er een groot afzuigvermogen. Dit vermogen is groter dan bij een onderbouw omdat u de volledige ruimte benut. Wat minder van belang is, is het design. Omdat de afzuigkap helemaal is weggewerkt ziet u er niks van terug. Daarom is kwaliteit het belangrijkste punt bij aanschaf van een geïntegreerde afzuigkap. Alle afzuigkappen zijn voorzien van binnenverlichting. Deze verlichting kunt u zelf aan of uit zetten. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van led verlichting wat ervoor zorgt dat u meer licht capaciteit krijgt en deze lampen ook langer meegaan.

Inbouw units

Inbouw units bestaan er om uw huidige afzuigsysteem te vervangen. Deze kunt u plaatsen in een bestaande ombouwkast als u wenst dat uw afzuigkap niet wordt gezien. Ze beginnen op een breedte van 50 cm en lopen op tot 115 cm.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube