Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Afzuigkap

De afzuigkap is niet meer weg te denken uit te keuken. Dit apparaat is essentieel bij het waarborgen van de luchtkwaliteit in de keuken en zelfs de gehele woning. Dampen en geuren worden afgevoerd wat zorgt voor een aangenamere lucht in de keuken. Ze bestaan tegenwoordig in veel vormen en maten. Echter is de keuze in materiaal beperkt, roestvrij staal word het meest toegepast.
Vergeleken met veel jaren geleden zijn ze effectiever, effici├źnter en gebruiksvriendelijker. Bij het uitzoeken van een keuken moet goed nagedacht worden over het type van de afzuiginstallatie.

Varianten en technieken van afzuigkappen

Er is een onderscheid te maken in twee typen afzuiginstallaties. Namelijk:

  • recirculatie systeem
  • afzuigsystemen

Een recirculatie systeem filtert vettige dampen en geuren. Echter word het vocht de woning weer terug ingeblazen en heeft het moeite met sterkere kookluchtjes. Ook moeten de filters vaker worden schoongemaakt en vervangen. Bij een afzuigsysteem worden alle dampen en kookluchtjes afgevoerd. Het nadeel van dit systeem is dat dit niet in elke woning kan worden toegepast en dat het ook warmte afvoert. De keuze van het type systeem hangt dus o.a. af van de luchtafvoer van de woning.

De meeste voorkomende afzuiginstallatie is de wandkap, deze zit vast aan de muur boven het fornuis.

Tegenwoordig word er vaak gekozen voor een kookeiland. Hierbij is het verstandig om te kiezen voor een schouwkap of een plafondkap. Een schouwkap wordt boven het fornuis aan het plafond gehangen. Een plafondkap wordt in het plafond ingebouwd en heeft als voordeel dat men zich hier niet tegen aan kan stoten en het uitzicht wordt niet belemmerd.

Er kan ook worden gekozen voor een afzuigkap die weg is gewerkt en daardoor niet opvalt. Voorbeelden hiervan zijn de vlakscherm afzuigkap, inbouw afzuigkap, integrale afzuigkap en de downdraft afzuigkap.

Als laatst kan er gekozen worden voor een motor in de kap of buiten huis. Een motor buiten het huis zorgt voor geen geluidsoverlast in de woning. Deze worden in vele gevallen op het dak geplaatst.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube