Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keuken inbouw apparatuur

Zodra u een keuken gaat kopen, wilt u wel weten wat voor apparatuur u moet aanschaffen. Vaak gaat het hier dan om inbouwapparatuur. Dit soort apparatuur wordt meestal verwerkt achter kastfronten. Aan de buitenkant is meestal niet te zien van welk merk het is of welke mogelijkheden erop zitten. Dit is met name het geval bij koelkasten en vaatwassers die volledig geintegreerd zijn. Fornuizen, afzuigkappen en (combi)-magnetrons zijn wel zichtbaar waardoor het design van deze modellen ook een rol spelen. Er bestaat verschillende soorten inbouwapparatuur.

Soorten inbouw apparatuur:

  • Koelen en vriezen: Aandachtspunten zijn energieverbruik, inhoud en no-frost.
  • Vaatwassers: let op of het volledig inbouw of half geintegreerd moet zijn, aandachtspunten zijn de indeling, programma-mogelijkheden, en het water-energievebruik
  • Afzuigkappen: Verschillende keuzes uit onderbouw, eiland of wandmodellen. Belangrijk het is zuigvermogen per m3/uur.
  • Fornuizen: Fornuizen in verschillende maten verkrijgbaar, waaronder 60 70 80 en 90cm. Tevens vallen de combi-magnetrons hier ook onder. De keuzes voor een fornuis zijn, elektrisch, keramisch, inductie of op gas koken

Inbouwapparatuur 
Let erop bij de aanschaf van uw inbouwapparatuur, als het ter vervangening is, dat de maten overeenkomen. Inbouwapparatuur is vaak duurder in aanschaf en ook ter vervanging. Qua design maakt het ook uit of het volledig geintegreerd is of vrijstaand. Volledig geintegreerde apparatuur is aan de buitenkant niks van terug te zien waardoor het model minder van belang is en de functienaliteiten het belangrijkste zijn. Bij een vaatwasser kan het geluid van groot belang zijn. Mocht u een open keuken hebben dan is het fijn als hij niet al te veel geluid maakt. De meeste vaatwassers zitten op 48db waarbij het maximale aantal db op 53 zit en het minimale aantal db op 40 db. Een vermindering van 3 db betekent een halvering van het geluid. U kunt ook de vaatwasser dmv een uitgestelde start ’s nachts laten draaien waardoor u er ’s avonds geen last van hebt . Deze is meestal uit te stellen van 30 min tot soms wel 24 uur.

http://www.youtube.com/watch?v=FwbgE-cvF-w

 

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube