Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenapparatuur

Een fornuis

Alle nieuwe keukens hebben één of meerdere stuks keukenapparatuur erin. Dat kan variëren van een gaskookplaat, afzuigkap en koelvriescombi tot aan de hele set compleet inclusief inductiekookplaat, warmhoudlade, hogerduk stoomoven en een combimagnetron of aparte heteluchtoven. Uiteraard mag ook een koffieaaparaat in het rijtje niet ontbreken.

Het zijn niet alleen de keukenapparaten die talrijker worden, het zijn ook de apparaten die luxer worden. Dit hangt deels samen met de technische ontwikkelingen zoals die van stoomovens en inductie, het gaat ook om het feit dat door de integratie tussen keuken en leefruimte er meer zicht komt op de keuken en er dus deels andere beslissingen worden genomen. Je apparatuur is zichtbaar, net als de rest van de keuken en je wil wel dat het er goed uitziet.

Daardoor wordt er soms ook op “hebbedingen” gronden besloten voor de aankoop, wat natuurlijk een prima reden is omdat het oog ook wat wil. Daarnaast mag een apparaat wellicht in een keuken meer kosten omdat de vormgeving ook voor jezelf meer zichtbaar is.

Keukenapparatuur; een nuttig sieraad voor je keuken

Het aanbod apparatuur voor je keuken is tegenwoordig overweldigend. Van geavanceerde kooksystemen, high tech koel- en vriescombi’s tot intelligente vaatwassers en trendy afzuigkappen. Praktisch, makkelijk, mooi, tijdbesparend en functioneel. Het gemak dient de mens.

Koken

Hoewel de meeste Nederlanders nog op gas koken, zijn er vele andere manieren. Elektrisch, inductie en keramisch, maar ook bijvoorbeeld koken met sensoren. Deze kookplaat regelt geheel zelfstandig het bak- en braadproces. Daarnaast kun je de kookplaten uitbreiden met onder andere grilplaten, wokbranders en friteuses. Of wil je graag een wokbrander op gas en de kookplaat op inductie? Geen probleem. Met het modulaire kooksysteem is dat mogelijk.

Oven en magnetron

Of je nu wilt verwarmen, bakken, stomen of grillen de nieuwste ovens en magnetrons kunnen het bijna allemaal. De verschillende functies worden vaak in een apparaat gecombineerd en schoonmaken hoeft ook niet meer. Diverse apparaten reinigen zichzelf. Liever toch een standaard heteluchtoven of magnetron? Dat kan natuurlijk ook.

Koelen en vriezen

Energiezuinig en milieuvriendelijker zijn de sleutelwoorden voor de hedendaagse koel- en vrieskasten. Daarnaast worden de koel- en vrieskasten steeds slimmer. Ze hebben verschillende temperatuurniveaus en de allernieuwste beschikken over een nul gradenzone. Zo blijven groenten drie keer langer vers.

Afzuigkappen

De afzuigkap is zowel als opvallend designelement van glas, roestvrij staal of aluminium in de keuken aanwezig, maar ook onopvallend weggewerkt in bijvoorbeeld het werkblad of bovenkastje.

Vaatwassers

Evenals de koelsystemen zijn de hedendaagse vaatwassers energiezuiniger en milieuvriendelijker. Bovendien kun je met verschillende vaatwassers een halve lading wassen en ook korte, snelle programma’s draaien.

Geïntegreerd of losstaand

Qua vormgeving sluiten de verschillende apparaten perfect aan op het design van de diverse keukenstijlen. Bovendien is het merendeel van de apparatuur zowel volledig geïntegreerd als losstaand verkrijgbaar.

In deze rubriek informeren wij je over de diverse ontwikkelingen, trends en mogelijkheden van keukenapparatuur.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube