Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Koffiemachine in je keuken

koffiemachineKoffiemachine voor luxe koffie in je keuken

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie… dat gaat er bij een Nederlander altijd wel in. Gemiddeld drinkt een Nederlanderzo’n drie koppen koffie per dag gedronken. En anno 2010 is dat niet alleen zwart met een klontje suiker en/of wolkje melk. De cappuccino, café latte, espresso et cetera vinden nu ook gretig aftrek. De koffie-industrie speelt daar op in met allerlei apparaten als koffiemachines waarbij het individu centraal staat.

Moest je enkele jaren geleden nog voor dat overheerlijk kopje espresso of cappuccino naar een café of restaurant? Tegenwoordig maak je het gewoon thuis in je eigen keuken. Hierbij zijn de grote potten koffie vervangen door een persoonlijk kopje koffie naar ieders smaak. Een druk op de knop en het kopje koffie is klaar. De manier van thuis koffiedrinken is met de komst van Senseo in 2001 compleet veranderd.

Ga je op zoek naar een geschikte koffiemachine dan zul je ontdekken dat er velerlei soorten en merken zijn. Afgezien van de bekende koffiezetmachines met snelfiltermaling en de Senseo, zijn er ook andere opties. Een beknopt overzicht.

Volautomatisch

Een volautomatische espressomachine neemt je alle werk uit handen. Je hoeft alleen bonen toe te voegen op een knop te drukken en de machine doet de rest. In een mum van tijd staat er een perfecte espresso voor je klaar. Of een cappuccino en ‘gewone’ koffie, want dat kan ook met deze machine. De machine maalt exact de juiste hoeveelheid bonen voor een kop koffie. Drukt zelf de maling aan en zorgt voor de juiste hoeveelheid water. Je kunt de smaak aanpassen door een andere bonensoort te kiezen, de hoeveelheid water aan te passen en de bemalingsgraad van de bonen te veranderen.

Als het kopje koffie klaar is gooit de machine zelf de koffiedrab in het daarvoor bestemde afvalbakje. Veel toestellen voeren zelf ook nog periodiek het onderhoud uit.

Halfautomatisch

Bij een halfautomaat kun je zelf ook nog wat invloed op het hele proces uitoefenen. Je moet zelf de bonen malen. Daardoor kun je ook zelf bepalen voor welke koffiesoort je kiest. Ook de hoeveelheid water en koffie die je uiteindelijk gebruikt kun je instellen plus de kracht waarmee je de espresso in het filter aandrukt. Zo heb je dus zelf direct invloed op de smaak en kwaliteit van de uiteindelijke espresso. Ook zijn er varianten verkrijgbaar met espressopads of ‘servings’. Na gebruik moet je de filterhouder losdraaien en de koffieresten verwijderen. Ook moet je alles weer goed schoonmaken voordat je de volgende espresso kunt zetten.

Gesloten portiesystemen

Nespresso en Dolce Gusto zijn voorbeelden van het zogenaamde gesloten portiesysteem. Ze werken respectievelijke met een capsule en een cup en zijn heel eenvoudig in het gebruik. De capsules zijn via internet en in een aantal winkel te koop. kun je via internet bestellen of in een aantal winkels kopen. De cups van Dolce Gusto vind je in een groot aantal supermarkten. In geval van nespresso kun je de smaak ook aanpassen. Je kiest dan gewoon voor een andere capsule. Eveneens kun je de hoeveelheid water dat je gebruikt aanpassen en het gesloten portiesysteem is gemakkelijk schoon te houden.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube