Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Koffiezetters

KoffieztterEen apparaat waar de meeste mensen niet meer zonder kunnen. ’s Morgens vroeg even snel een bakje koffiezetten is toch wel de start van de dag. Waarbij het vroeger nog met filter koffie ging, is het tegenwoordig bijna alleen maar senseo. Mensen hebben minder tijd dus dat is ook het succes van de Senseo. Uiteraard zijn er nog veel meer koffiezetters dan alleen de Senseo. Zo kunt u denken aan apparaten met koffiebonen, capsules of nog gewoon de standaard filter koffie. Vooral als u visite heeft is het makkelijk om een grote kan met koffie te hebben.

Modellen

Bij de koffiezetters kunt u onderscheiding maken tussen onderstaande modellen:

  • Pad apparaten (senseo)
  • Capsules (nespresso, dolce gusto, illy)
  • Vol automaten (koffiezetters met bonen)
  • Filter koffie (de standaard koffiezetters)

Pad apparaten

De Senseo, wie kent hem tegenwoordig niet. Een koffiezetter dat op de markt is gekomen in 2001 en in 2005 al 15 miljoen exameplaren verkocht. Dit systeem werkt met pads die los te koop zijn in de supermarkt. Behalve Philips met zijn Senseo, zijn er ook andere merken gekomen met koffiezetters voor pads. Zo heb je de Inventum die met zijn design onderscheidend was ten opzicht van de rest. Princess probeerde met hun model er een extra cappuccino functie aan toe te voegen, waarna Senseo ook met een model kwam voor cappuccino.

Senseo SupremeCapsules

De capsules zijn duurder dan de pads maar de kwaliteit van de koffie is wel beter. De gemiddelde prijs van een capsule zit rond de €0,35. Terwijl die van de senseo op €0,15 zitten. Behalve dat deze apparaten betere kwaliteit koffie aanbieden zit het hem ook in de apparaten. Bepalend voor een goede koffie is het aantal bar druk dat de koffiezetter produceert. Hoe hoger het aantal bar hoe beter de koffie.Voor een goede espresso heeft u minimaal 15 bar nodig. Nespresso geeft 19 bar druk en de Illy en Dolce Gusto 15 bar druk.

 Vol automaten

Deze koffiezetters bevatten verse bonen waardoor de koffie ook van goede kwaliteit is.Hier bent u ook erg afhankelijk van de kwaliteit van de bonen. Dit is bepalend voor de koffie. Bijna alle volautomaten hebben 15 bar druk. Slechts een enkele 19 bar. De prijzen varieren van 299 euro tot 1800 euro. U heeft bij deze apparaten wel meer onderhoud zoals het legen van de koffieprut die ontstaat nadat hij de bonen heeft gemaald.

Philips koffiezetterFilter koffie

Dit zijn de standaard koffiezetters waarbij nog gebruik gemaakt wordt van een filter en daar doet men dan de gemalen koffie in. Nadeel is dat het langer duurt voordat u koffie heeft, maar wel weer voor meerdere mensen tegelijk koffie kunt zetten. Voor bijvoorbeeld visite.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube