Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Koken op inductiekookplaat

Voor en nadelen van inductiekoken

siemens inductiekookplaatHet koken op een inductiekookplaat kent voordelen en nadelen, en hieronder beschrijven en tonen we de hoofdzaken.

Belangrijke voordelen van inductiekoken:

  • laag energieverbruik
  • snelle opwarmtijd
  • kinderveilig
  • hygienisch

Het lage energieverbruik en de snelle opwarmtijd komen voort uit de zeer efficiente manier van warmte overdracht tussen de bron (magnetische spoelen) en de inhoud van de pan. Doordat niet eerst fornuis en pan moeten worden opgewarmd kan de inhoud direct opwarmen.

Dit resulteert in ongeveer een 30% lager energieverbruik in vergelijking tot een gaskookplaat en tevens een kooktijd die een stuk lager is (een test is gedaan op het opwarmen van 2 liter water van 15 naar 90%). De energiebesparing geldt over een lange periode dus is mooi meegenomen.

De kinderveiligheid komt uit het feit dat anders dan restwarmte er geen verhitting van fornuis of pan plaatsvindt. Op het moment dat je de pan weghaalt schakelt de plaat uit en is de enige warmte die er is de warmte die de pan achterliet.

Die brengt ons gelijk bij punt vier, hygiene. Door het gebrek aan directe warmte in de kookplaat is de kans op inbranden nihil. Het schoonmaken is dus letterlijk een vochtige doek met eventueel wat schoonmaakmiddel.

De nadelen van inductiekoken liggen op het vlak van het niet traploos kunnen regelen van de verwarming wat bij een 12 standen plaat al weer makkelijker is dan bij een 9 standen plaat.  Daarnaat is een goede inductiekookplaat vaak iets duurder dan een gaskookplaat en heb je er in sommige gevallen nieuwe pannen voor nodig als je huidige set niet geschikt is voor inductie.

Zie hieronder ook de demonstratievideo van een Siemens inductiekookplaat:

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube