Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Magnetron

Uit welke soorten magnetrons kun je kiezen?

Magnetrons zijn bijna niet meer weg te denken uit de keuken. Bijna elk huishouden heeft tegenwoordig wel zo’n apparaat. De magnetron past bij de manier waarop wordt geleefd en is bijna onmisbaar. Welke soorten magnetrons zijn er?

Als je op zoek gaat naar een magnetron is het handig jezelf af te vragen waarvoor je het apparaat gaat gebruiken. Is het bedoeld te koken of bakken? Dus wil je er alleen eten mee ontdooien en opwarmen? Dan is een solomagnetron, zoals een standaard magnetron wordt genoemd, een juiste keuze. Wil je ook bakken met de magnetron dan kom je uit bij een combimagnetron.

Vermogen magnetron

Bij de keuze tussen een gewone magnetron en combimagnetron speelt het vermogen een grote rol. Verlang je meer van je magnetron, dan vraagt dat om een hoger vermogen. Om eten te ontdooien en op te warmen is een magnetron met een minimaal vermogen van 700 Watt een goede optie. Wens je meer, dan kun je kiezen voor een krachtpatser van 1300 Watt. Echter, voor huishoudelijk gebruik is een magnetron van 900 Watt voldoende.

Magnetron alleen

De solomagnetron is een eenvoudige magnetron. Zowel qua werking als mogelijkheden. Je plaatst het eten op een draaiplateau en vervolgens wordt het eten gelijkmatig verwarmd, ontdooid of gekookt.

Ook de bediening van een solomagnetron is doorgaans vrij gemakkelijk. Via tiptoetsen of draaiknoppen kun je de tijd en diverse functies instellen. Bijvoorbeeld snel of langzaam ontdooien. Er zijn ook diverse luxere exemplaren te koop. Die zijn volledig computergestuurd en bieden diverse voorgeprogrammeerde functies.

Combimagnetron

Een combimagnetron is een echte alleskunner en biedt zodoende diverse extra mogelijkheden. Het is een combinatie van magnetron, (hetelucht)oven en/of grill. Het apparaat kan in feiten van alles. De meest voorkomende functies zijn: ontdooien, opwarmen, koken, bakken, grillen en stomen. Je kunt deze functies apart of in combinatie met elkaar gebruiken. Stomen is overigens nog een vrij nieuwe functie voor magnetrons. Combimagnetrons met een stoomfunctie worden ook wel stoomovenmagnetrons genoemd.

Inbouwen

Wil je de magnetron inbouwen? Dan moet je een speciale inbouwmagnetron kopen. Een vrijstaande magnetron mag je namelijk niet inbouwen. De vrijstaande magnetron is zo gebouwd dat het meer ventilatie rondom nodig. Indien je die inbouwt, gaat dat problemen geven.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube