Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Magnetron

Magnetron EV263De magnetron

Waar moet je nou op letten bij de aanschaf van uw magnetron en wat zijn de mogelijkheden tegenwoordig? Hieronder vindt u een kleine opsomming van de hedendaagse magnetron

Magnetron

Magnetrons hebben als hoofdfunctie ontdooien en opwarmen. Maar behalve dat kunnen ze ook nog meer. Je hebt bijvoorbeeld de grill-magnetron. Dit is anders als de combi magnetron, die ook nog als functie hete lucht oven heeft. In een grill magnetron kunt u dus ook niet bakken. Het vermogen van de gemiddelde magnetron zit op de 900 watt. Hoe hoger het wattage hoe sneller het eten is opgewarmd. Je hebt zelfs magnetrons met 1000 wat. Afhaneklijk van uw wensen heeft u de keuze tussen magnetrons van 15 liter tot 30 liter. Het onderhoud van deze apparaten kan ook makkelijker door een magnetron te nemen met een geemaillerde binnenwand. Dit is behalve krasvrij ook makkelijker schoon te maken dan een rvs binnenwand.

Programma’s 

Standaard heeft u op een magnetron de functie opwarmen en ontdooien zitten. Vaak heeft u ook automatische programma’s waarbij de magnetron zelf het vermogen en de tijd zal aanpassen aan het voedsel dat u wilt bereiden. Zo bestaan er automatische ontdooi programma’s voor bijvoorbeeld pizza’s en kip. Maar ook de grill functie kunt u gebruiken voor het afbakken van broodjes, croissantjes ed. Voor het schoonmaken van een magnetron kunt u bij sommige modellen gebruik maken van de steam clean functie. Hierbij plaats u een reservoir met water in de magnetron en zal hij de binnenwand gaan stomen, waardoor de bacteriën zullen verdwijnen en de wand makkelijker schoon is te maken.

sharp magnetronModellen

Magnetrons bestaan er in 3 kleuren. Ze zijn leverbaar in zwart, wit en rvs. De keuze is afhankelijk van uw voorkeuren. Zo ziet rvs er qua design mooier uit dan een witte. Voordeel van wit is dat u weer minder onderhoud eraan heeft. Op rvs ontstaan sneller vlekken, die wel weer met een speciale rvs reiniger te reinigen is. Om de magnetron in te bouwen is een inbouwframe noodzakelijk. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de warmte van de magnetron kwijt kan. Doet u dit niet dan kan de magnetron oververhit raken en zal hij stuk gaan. Tevens ziet uw magnetron er met een inbouwframe mooier en afgewerkt uit.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube