Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Ovens

Een ovenDe ovens op een rij

Groente stomen in een mandje, taart bakken in de oven, een kip grillen in de gril en je eten oppiepen in de magnetron. Nog niet zo lang geleden was dat heel gebruikelijk. Anno 2010 kun je bijna alles in de oven doen. En als je klaar bent reinigt het apparaat zichzelf. Makkelijker kan het bijna niet. De verschillende typen ovens in vogelvlucht.

Had je voorheen alleen een conventionele en combioven? Tegenwoordig is er een enorm aanbod. Opvallend is dat de multifunctionaliteit steeds verder toeneemt. Ovens die bakken, stomen, grillen enzovoort. Een overzicht van de mogelijkheden:

Conventionele oven

De conventionele ovens werken door verwarming van de boven en onderwand. Bij de moderne, hedendaagse varianten kun je de onder- en bovenverwarming apart instellen.

Heteluchtoven

Hierbij wordt de hete lucht door de oven geblazen met een ventilator(s). Het voordeel is dat de warmte heel snel en heel gelijkmatig verdeeld wordt, zodat zelfs meerdere gerechten gelijktijdig kunnen garen.

Stoomoven

De stoomoven is al enkele jaren op de markt, maar wordt nu steeds populairder. Met een stoomoven blijven kleur, smaak en structuur van gerechten optimaal behouden. Het wordt door kenners zowat de gezondste bereidingsmethode tot nog toe genoemd. Bovendien werkt een stoomoven erg snel en kun je eten lange tijd warm houden op de perfecte temperatuur. Goed nieuws is dat stomen en bakken tegenwoordig in één oven samengaan en dat die vaak ook nog door kunnen gaan als magnetron.

Grilloven

Grillovens zijn om te gratineren of te grillen. Een variant erop is bijvoorbeeld de turbogrill. Lekker krokant van buiten en sappig en mals van binnen. Maar aangezien een grillcomponent tegenwoordig in veel standaard ovens is ingebouwd, neemt de noodzaak om een grilloven te kopen af. Met name in professionele wordt een grilloven nog veel gebruikt.

Magnetronoven

Tegenwoordig is de magnetron een onmisbaar instrument in de keuken. Je kan er eten in een mum van tijd mee ontdooien, opwarmen en bereiden. Ovens die beschikken over een magnetronfunctie maken het mogelijk om een gerecht te garen met de magnetron en aan de buitenzijde te bruinen met bijvoorbeeld de grill of hetelucht. Ook kunt u de magnetron gebruiken voor een  snelle opwarmklus.

Combioven

Een combioven combineert de magnetron met de functies van een grill of heteluchtoven. Een combi is ook heel makkelijk om eten mee te koken.

Multifunctionele meersystemen oven

In een multifunctionele meersystemen oven worden meerdere functies in een apparaat toegepast. Van braden, grillen, koken tot stomen. De systemen zijn apart of gecombineerd te gebruiken.

Zelfreinigende oven

Een oven schoonmaken behoort tegenwoordig ook tot de verleden tijd. Dat kan het apparaat zelf. Hoe het werkt? De oven warmt zichzelf op tot 500 graden Celsius en verbrand vervolgens de aanwezige etensresten tot as. Daarna is het een fluitje van een cent. Doek door de oven halen en schoon is het apparaat.

Meer opties op je oven

Ook zijn er ovens met volautomatische systemen en een display waarop exact staat vermeld wat te doen.  Zo kun je een voorgeprogrammeerd recept kiezen en als het klaar is schakelt de oven zichzelf uit. Verder zijn er ovens met kinderveilige deurconstructies en ovens met een geheel automatische deurlift.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube