Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

RVS afzuigkap

AfzuigkapDe rvs-afzuigkap

Als u gaat koken kunt u niet zonder een afzuigkap. Maar wat voor afzuigkap heeft u nou nodig en waar moet erop gelet worden? Er zijn verschillende soorten afzuigkappen, zoals inbouw, onderbouw, vrijstaand en eiland modellen. En natuurlijk het design van een afzuigkap.

Aandachtspunten

Voordat u een afzuigkap gaat kopen, moet u rekening houden met een aantal dingen. Zoals moet het inbouw zijn, wordt hij op een centraal afzuigsysteem aangesloten, moet het een recirculatieafzuigkap zijn en welke kleur?

Rvs afzuigkap

De rvs afzuigkap is het meest verkochte model bij de afzuigkappen. Dat is omdat dit qua design vaak beter in de keuken past en omdat schouwkappen alleen maar in rvs leverbaar zijn.

De witte afzuigkappen worden alleen nog maar geleverd als wand model. Om uw afzuigkap aan te sluiten heeft u de keuze uit het standaard afzuigsysteem waarbij de lucht via een ventilatie systeem naar buiten gaat, recirculatie waarbij de schone lucht terug de keuken in wordt geventileerd of een centraal afzuigsysteem. Bij dit laatste systeem heeft u een motorloze afzuigkap nodig. U mag namelijk niet gebruik maken van een motor omdat dit een tegengestelde werking heeft. Dit systeem komt vaak voor bij appartementen omdat die geen ventilatie naar buiten hebben.

Filters

Bij afzuigkappen bestaan er 3 soorten filters. De metalen filter, die makkelijk te reinigen is met een schuursponsje. De losse filters die u op maat kunt knippen en de koolstof filters. Deze filters worden gebruikt voo recirculatie. De levensduur van deze filters zit op ongeveer twaalf maanden. Dit is een filter waarbij er korrels inzitten die het vet uit de lucht haalt en ook de vieze geurtjes. Afhankelijk van het model betaald u rond de 30 euro per filter. Sommige afzuigkappen hebben twee van deze filters nodig omdat die een dubbele motor hebben. Het voordeel hievan is een hoger zuigvermogen.

Afzuigvermogen

Hoeveel afzuigvermogen u nodig heeft is afhankelijk van de grote van uw keuken. In de regel is dat de afzuigkap gemiddel 8 keer per uur uw keuken moet kunnen reinigen. Stel dat u een keuken heeft van 4 x 3 en 2,5 m hoog heeft dat een inhoud van 30 m3. Haal er ongeveer 25% vanaf aan keukenmeubelen, dan komt u op 22,5 m3. Dit maal 8 komt neer op een gemiddeld vermogen van 180m3/h.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube