Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keuken apparaten

keukenapparatuurDe keuken is de plek waar mensen hun eten klaar maken of laten klaarmaken. Bij dit bereiden wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten keuken apparaten. Zo heeft iedereen in zijn keuken wel een kookplaat. Dit kan zijn een vrijstaande, een die is ingebouwd of compleet met fornuis. Een koelkast mag ook niet ontbreken in de keuken. Zonder dat heeft u niet de mogelijkheid om uw voedsel te bewaren. De keuken apparaten kunt u verdelen in vrijstaande of inbouw apparatuur.

Vrijstaand

Onder vrijstaande keuken apparaten valt alles wat u overal kunt plaatsen zonder dat daar een deur of frame voor geplaatst moet worden. Hierbij valt te denken aan een koelkast, vriezer, (combi) magnetron, fornuis, afzuigkap, vaatwasser of een kookplaat. Vrijstaande apparatuur is over het algemeen goedkoper en dat is ook de reden waarom mensen vaker voor vrijstaand kiezen als voor inbouw. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van uw budget, want keuken apparaten die ingebouwd zijn hebben wel een mooiere afwerking. Daarnaast worden vrijstaande keuken apparaten vaak verkocht als extra opbergruimte. Voor bijvoorbeeld in de schuur een extra koelkast.

Inbouw

Inbouw keuken apparaten kunnen onderverdeeld worden in volledig inbouw, half geïntegreerd of onderbouw. Afhankelijk van de kastdeurtjes en nismaten moet u kijken wat voor soort inbouwsysteem voor u geschikt is. Volledig inbouw is alleen van toepassing op uw koel apparatuur, vaatwassers en afzuigkappen. Fornuizen en kookplaten worden geplaats in een nis en hebben verder niets te maken met een kastdeurtje. Een magnetron wordt ingebouwd door middel van een inbouwframe.

Merken

De merken bij de aanschaf van uw keuken apparaten kunnen erg verschillen. Superkeukens levert geen slechte merken en de wettelijke garantie die u heeft is bij de meeste merken gelijk. De merken kunnen onder andere zijn, Siemens, Atag, Smeg, Miele. De prijsverschillen van de keuken apparaten zitten hem voornamelijk in het design, de mogelijkheden en het imago wat u heeft bij een bepaald merk. Zo ligt Miele in aanschaf prijs hoger dan een Atag.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube