Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Tips voor kiezen keukenapparatuur

koffiemachineWelke keukenapparatuur kies je?

Het aanbod keukenapparatuur is ontzettend groot. Immers, je hebt niet alleen een kookplaat nodig,maar ook een koelkast, vaatwasser, oven en/of magnetron, een afzuigkap et cetera. Ook op het gebied van inbouwapparatuur kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Enkele tips om de juiste apparatuur voor je nieuwe keuken te kiezen.

Apparatuur voor in de nieuwe keuken
Welke apparatuur moet je aanschaffen? En moeten de apparaten ingebouwd of vrijstaand zijn? De belangrijkste punten per apparaat op een rijtje:

Koelkast en diepvries

Wens je een aparte koelkast en diepvries? Of een combinatie. En hoeveel inhoud moet het koelsysteem hebben. Let bij de aanschaf van een koelkast ook op het energieverbruik. Sinds 1980 zijn koelkasten al 60% zuiniger geworden. Standaard heeft een koelkast tegenwoordig sowieso een A-label. Deze verbruikt  39% elektriciteit minder dan even vergelijkbaar apparaat met een C-label. En kijk ook hoeveel sterren het vriesvak heeft?

Vaatwasser

De hedendaagse vaatwassers zijn zuinig en doeltreffend. Je kunt kiezen voor een vrijstaand model en inbouw,  met of zonder front enzovoort. Naast de grotere vaatwassers zijn er tegenwoordig  ook machines voor bijvoorbeeld tweepersoonshuishoudens. Bovendien zijn de moderne vaatwassers voorzien van diverse technische snufjes zoals, draaien met een halve belading. Er zijn zelfs vaatwassers met sensor die zelf bepalen hoe vuil je vaat is en daar zelf een passend programma voor draaien. Indien je voor een vaatwasser kiest, kijk dan welke machine het best past bij je gezinssamenstelling en gebruik. En heeft de vaatwasser een waterstop, zodat deze bij onverhoedse problemen niet overstroomt?

Kookplaat, oven en magnetron

Je kunt niet alleen kiezen uit keramisch, inductie of op gas, maar ook uit verschillende formaten. Wens je ingebouwde apparatuur, vrijstaand of een combinatie hiervan? Inventariseer je eigen kookgewoontes. Welke middelen gebruik je nu? En wat zijn je wensen als je een nieuwe keuken krijgt qua kookmogelijkheden? En wat voor soort eten kook je graag? Is het bij voorkeur Hollandse pot? Of kook je ook graag Italiaans of Aziatisch? De soort kookplaat en apparatuur die je kiest maken veel uit voor de bereiding van je favoriete gerechten.

Afzuigkap

Belangrijk bij het kiezen van een afzuigkap is of er een directe luchtafvoer naar buiten is. Als dat niet het geval is, kies dan voor recirculatie. Vervolgens kun je kiezen uit inbouw of juist een afzuigkap als blikvanger. Vervolgens kun je kijken welke extra mogelijkheden je wenst. Sommige modellen hebben displays, tiptoetsen en afstandsbediening. Praktisch is het systeem met sensor dat de hoeveelheid damp herkent en z’n kracht daarop aanpast.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube