Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Vaatwasser

De vaatwasser

De vaatwasser is een apparaat  waar de meeste huishoudens niet meer zonder kunnen. Toch zijn er nog heel veel huishoudens die dit apparaat zien als overbodige luxe. Maar waarom? Omdat je dan zelf de vaat niet hoeft te doen? Het scheelt je tijd en naar verloop van tijd verdien je die energiekosten van zo’n apparaat makkelijk terug, want het waterverbruik ligt ook veel lager dan wanneer je het met de hand doet. Lees hieronder de verschillen tussen de vaatwassers…

Vrijstaande vaatwasser

Dit type vaatwassers zijn meestal 60 cm breed en 85 cm hoog, met een inhoud van twaalf of dertien couverts. Je hebt ze ook in 45 cm breed, dan hebben ze een inhoud van negen couverts. Deze worden niet zoveel verkocht omdat die naar verhouding duurder zijn dan wanneer je een grotere neemt. De verschillen tussen de vaatwassers zit hem in de kwaliteit van de apparaten. Voor een Miele betaal je nou eenmaal meer als wanneer je voor een ander merk zou kiezen. Waar je dan op moet letten behalve het merk, is het materiaalgebruik van de vaatwassers. De binnenkuip is namelijk niet altijd van rvs, maar kunststof. Nadeel hiervan is dat het sneller gaat stinken in uw vaatwasser en dat hij gaat verkleuren na verloop van tijd. Dit in tegenstelling tot een rvs binnenkuip die duurzamer is van materiaal en ook minder zal stinken. Het voordeel van vrijstaande vaatwassers is, is dat je ze overal kunt plaatsen in uw keuken. Ook onder een aanrechtblad, hiervoor dient u wel het bovenblad eraf te schroeven voor het geval hij niet zou passen. Maar pas hier wel mee op. Mocht uw vaatwasser mankementen gaan tonen, dan kan de leverancier zeggen dat u zelf eraan heeft gesleuteld waardoor de garantie vervalt.

Onderbouw vaatwasser

Onderbouw vaatwassers zien er bijna hetzelfde uit als een vrijstaade vaatwasser, met als verschil dat er geen bovenblad op zit. Deze kan namelijk direct onder het aanrechtblad geplaatst waardoor hij gelijk loopt met de plint van uw kastjes. Een vrijstaande vaatwasser steekt uit en heeft dus een minder mooie afwerking. Ook kunt u de pootjes van de vaatwasser instellen om hem zo tot het aanrechtblad weg te werken. De meeste onderbouw vaatwassers worden geleverd in de kleur RVS omdat dit qua design vaak beter past ipv een witte. Voor rvs vaatwassers heeft u speciale schoonmaakmiddelen om zoveelmogelijk de vingervlekken te verwijderen.

half-geintegreerde-vaatwasserInbouw vaatwasser

Inbouw vaatwassers zijn leverbaar in 2 soorten. Half geïntegreerd en volledige geïntegreerd. Verschil tussen deze 2 zit hem in de bediening en het paneel. Bij volledig geïntegreerd zit de bediening aan de bovenkant van de vaatwasser terwijl bij half geïntegreerd dit aan de buitenkant zit. Het paneel van een volledig integreerbare vaatwasser loopt dus ook tot aan de bovenkant van de vaatwasser. Het voordeel is hierdoor dat de afwerking mooier is omdat hij helemaal achter een kastje zit weg gewerkt.

Programma’s. 

Afhankelijk van uw wensen is het belangrijk om erop te letten wat voor programma’s er op uw vaatwasser moeten zitten. Zo bestaan er programma’s voor alleen het bovenrek, halve belading, korte programma’s van half uur of energiebesparende programma’s. De drie in een programma’s houden in dat uw vaatwasser geen gebruik gaat maken van het glansspoelmiddel en zout in uw vaatwasser, omdat die al verwerkt zitten de tabletten.

Het geluidsniveau bij vaatwassers kan onderling ook erg veel schelen. De gemiddelde vaatwasser zit op een geluidsniveau van 47 decibel en lopen uiteen van 40 decibel tot 52 decibel. Dit scheelt een hoop als u na gaat dat 3 decibel een verdubbeling van het geluid betekent. Daarom bestaat er de uitgestelde start om hem dus ’s nachts t

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube