Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Vaatwasser

De vaatwasser, veel mensen zouden niet meer zonder kunnen andere zien het meer als een overbodige luxe. Maar ondanks dat heeft u dankzij een vaatwasser veel tijdsbesparing. U hoeft niet meer af te drogen, de vaat wordt voor u schoongemaakt en er wordt ook nog eens minder water verbruikt, gemiddeld zo’n 11 liter water.

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser is het meest gangbare en verkochte model. Ze zijn leverbaar in die maten. De standaard uitvoering is 85 cm hoog x 60 cm breed met als inhoud twaalf couverts. Dan heb je de 45 cm vaatwassers met dezelfde hoogte en negen couverts. En de kleinste uitvoering komt op 55 cm breed en slechts 45 cm hoog. Deze modellen worden bijna niet verkocht omdat die duur in aanschaf zijn in verhouding met een vaatwasser die twaalf couverts bevat. De verschillen qua modellen zit hem voornamelijk in het energie-waterverbruik, materiaal gebruik(kunststof binnenkuip of rvs), programma’s, merkverschillen en indeling van uw vaatwasser.

Onderbouw vaatwasser

Deze vaatwasser ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als een vrijstaande vaatwasser, met als verschil dat hier het bovenblad eraf is gehaald. Je kunt deze vaatwasser zo onder het aanrechtblad schuiven zonder dat het bovenblad er dus afgehaald moet worden. Ook heb je de mogelijkheid bij deze vaatwassers om de poten in te stellen zodat hij mooi afgewerkt is langs de plintplaat van uw keukenkastjes en ook weggewerkt aan de bovenkant. Deze vaatwassers zijn voornamelijk leverbaar in het rvs. Soms ook in de kleur wit maar vaak niet omdat mensen toch liever voor rvs gaan qua design. De bediening zit aan de buitenkant van de vaatwasser, terwijl dat bij een volledig geintegreerde aan de binnenkant zit.

Inbouw vaatwassers

Bij een inbouwvaatwasser heeft u de optie tussen 2 soorten inbouw, volledig en half geïntegreerde vaatwasser.De naam zegt het al bij volledig geïntegreerde vaatwassers, deze vaatwasser heeft de bediening aan de binnenkant van uw vaatwasser zitten. Het paneel dat erop wordt vast gemonteerd werkt de vaatwasser volledig weg. Hierdoor krijgt u een strakker design in uw keuken. Bij de losse verkoop wordt hij zonder paneel geleverd en wordt dit vaak gemonteerd door een inbouwbedrijf.

In tegenstelling tot een volledig integreerbare vaatwasser heeft u hier de bediening aan de voorkant zitten. Doordat de bediening aan de voorkant zit kunt u zien hoelang het nog duurt voordat de vaatwasser klaar is. Dit is alleen mogelijk mits de vaatwasser een digitaal display heeft waar u de resttijd op kunt aflezen. Behalve dat u de resttijd kunt aflezen, heeft u ook de mogelijkheid tot uitgestelde start.

Programma’s

Afhankelijk van uw wensen is het belangrijk om erop te letten wat voor programma’s er op uw vaatwasser moeten zitten. Zo bestaan er programma’s voor alleen het bovenrek, halve belading, korte programma’s van half uur of energiebesparende programma’s. De drie in een programma’s houden in dat uw vaatwasser geen gebruik gaat maken van het glansspoelmiddel en zout in uw vaatwasser, omdat die al verwerkt zitten in de tabletten. Het geluidsniveau bij vaatwassers kan onderling ook erg veel schelen. De gemiddelde vaatwasser zit op een geluidsniveau van 47 decibel en lopen uiteen van 40 decibel tot 52 decibel. Dit scheelt een hoop als u na gaat dat 3 decibel een verdubbeling van het geluid betekent. Daarom bestaat er de uitgestelde start om hem dus ’s nachts te laten draaien zodat mensen er zo min mogelijk last van hebben.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube