Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Eengreeps mengkraan voor keukens

Bij het samenstellen van uw keuken moet u ook een keuze maken in het type kraan. Er zijn verschillende typen kranen op de markt. Verschillend in materiaal, designs en uitvoering. In dit artikel wordt de eengreepsmengkraan toegelicht.

Bij deze kraan kan de temperatuur van het water dat uit de kraan komt met één hand worden bepaalt. Wanneer u de kraan naar links beweegt zal het water warmer worden en wanneer u de kraan naar rechts beweegt word deze kouder. Ook u de kraan naar boven en en naar beneden bewegen. Bij de beweging naar boven wordt de uitstroom (debiet) van het water uit de kraan groter, wanneer u de kraan naar beneden beweegt neemt deze af.

Een groot voordeel van dit type is dat de temperatuur vloeiend toe- of afneemt in plaats van trapsgewijs en dat de kraan met één hand kan worden bediend.

Variaties in keukenkranen

Naast de eerdere genoemde eenhandskraan bestaat er ook de thermostaatkraan. Op deze kraan word de temperatuur van de het water afgebeeld en kan deze worden vastgezet. Echter word deze niet vaak in een keuken toegepast. De reden hiervan is dat de temperatuur van het water dat word gebruikt vaak wisselt.

De nieuwste innovatie op het gebied van kranen is de kokend waterkraan, ook wel de Quooker genoemd. Deze wordt vaak naast de normale kraan geplaatst. Deze kraan heeft een eigen boiler met daarin een klein reservoir met kokend water. Het voordeel hiervan is dat er direct heet water beschikbaar is.

Merken kranen

Er zijn verschillende merken kranen. In keukens komt het voor dat sanitair kranen van Grohe of Hansgrohe worden toegepast. Sommige merken zoals Quooker en Franke zijn specifiek voor keukens.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube