Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keuken achterwand

Bij het kiezen van een keuken denkt men niet vaak aan de achterwand. Terwijl deze erg bepalend is voor de uitstraling, karakter en functionaliteit van de keuken. Samen met de keukenkastjes en het werkblad is dit het onderdeel wat het meeste opvalt. Het is daarom van groot belang dat je dit niet uit het oog verliest en voldoende hierover wordt ingelicht.

Gebruik en materiaalsoort

De achterwand van de keuken moet tegen een stootje kunnen. Wanneer mensen gebruik maken van de keuken wordt het fornuis gebruikt, voedsel bereid, de kraan wordt intensief gebruikt en er wordt veel gemorst. Bij al deze processen word de muur regelmatig blootgesteld aan vetten, vloeistoffen en dampen die de muur vies maken en zelfs kunnen beschadigen. Daarom is het van groot belang dat er wordt gekozen voor materiaalsoorten die hier tegen bestand zijn.

Er kan gekozen worden om deze materialen enkel toe te passen op de plekken waar de achterwand belast wordt. Zoals achter het fornuis en de gootsteen. Ook kan de hele muur worden bekleed. Materialen die kunnen worden toegepast en bestand zijn tegen deze belasting zijn:

  • roestvrij
  • staal
  • natuursteen
  • wandtegels
  • glas

Wanneer er gekozen word om de achterwand te verven is het aan te raden om gebruik te maken van verf op olie basis. In tegenstelling met verf op waterbasis blijft deze aan de muur zitten wanneer de muur wordt schoongemaakt met water of schoonmaakmiddelen. Hiernaast is het duurzamer maar wel lastiger om te gebruiken.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube