Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenachterwand

Wat te doen met de achterwand van de keuken?

Keuken achterwandDe keukenmuur / achterwand heeft veel functies en moet daarom sterk, praktisch en hygiënisch zijn. Een gestuukte muur is als basis prima, maar boven het aanrecht en de kookplaat is een afwasbare muur handiger. Of je daarvoor metaal, tegels, glas of kunststof gebruikt hangt af van jouw stijl. Je kunt er zelfs voor kiezen om de muur met gewone hoogglans verf te behandelen.

Tegels

Tegels boven het keukenwerkblad komen steeds minder vaak voor; de voegen zijn vaak lastig schoon te houden. Niettemin kunnen tegels erg duurzaam zijn. Ze zijn bestand tegen water en vetten, makkelijk schoon te maken, erg sterk, slijtvast en kleurecht. Er is bovendien volop keus. Zowel qua kleur, steensoort en afmeting.

Glas of spiegel

Een glazen- of spiegelwand geeft een moderne uitstraling. Bovendien is het een zeer praktische oplossing. Het is eenvoudig schoon te houden en erg hygiënisch. Glazen wanden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en kunnen naadloos worden geplaatst. Ook is het mogelijk een (gekleurde) spiegel te nemen als achterwand. Vaak wordt dan gekozen voor een donker getinte spiegel, bijvoorbeeld in brons- of in een grijskleur.

Rvs en kunststof

Zowel in de modern, landelijke of design keuken wordt roestvrij staal en ook kunststof toegepast als afwerking voor de achterwand. Het past qua uitstraling in de strakke belijning van een moderne of design keuken. Bovendien is vooral roestvrij staal erg duurzaam, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Maar ook met kunststof kun je heel veel kanten op.

Dankzij de verschillende kleuropties passen kunststof panelen heel goed in de hedendaagse keuken. Je kunt kiezen voor één bepaalde kleur of juist kleuren combineren voor een gewaagd effect.

Verf

Ook zie je steeds vaker de achterwand wordt afgewerkt met een hoogglans verf. Er zijn diverse verfsoorten speciaal voor keukens. De verven kennen een lange levensduur en zijn gemakkelijk te onderhouden zijn.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube