Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenplafond

Het plafond in een keuken

KeukenplafondDe afwerking van het plafond is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je een nieuwe keuken gaatuitzoeken. Toch loont het de moeite aandacht aan de afwerking van het plafond te besteden. Immers, het plafond kan een ongekend effect hebben op de totale uitstraling van je keuken. Er zijn volop mogelijkheden om je keuken die unieke, bijzondere, strakke of juist stijlvolle uitstraling te geven.

Houten plafonds

Houten plafonds zijn verkrijgbaar in massief hout (schrootjes) of gefineerd met een edelhout toplaag (eiken, kersen) op een spaanplaat of andere ondergrond. Beide zijn in vele houtsoorten leverbaar en kunnen ook nog in verschillende kleuren afgewerkt worden.

Lamellenplafonds

Deze plafonds zijn gemaakt van aluminium en zijn vochtbestendig. Daardoor zijn deze plafonds zeer geschikt voor de keuken. Tegenwoordig zijn aluminiumplafonds verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit lamellen met tussenstrips of strak aan elkaar, zonder voegen. Bovendien is lengte van de lamellen is variabel.

MDF-plafonds

Het plafond kan ook worden afgewerkt met MDF-panelen.  Deze plafonds kunnen zowel met een tussenstrip of strak aaneen worden uitgevoerd. Dankzij de verschillende kleuropties passen MDF-plafonds prima in de hedendaagse keuken. Je kunt kiezen voor één bepaalde kleur of juist kleuren combineren voor een gewaagd effect. Of je nu voor design kiest of een meer landelijke look wenst, je kunt met de MDF-panelen heel veel kanten op. Zeker ook, omdat je uit verschillende lengtes en breedtes kunt kiezen.

Stucplafonds

Qua uitstraling zijn stucplafonds zeer populair. Het stucwerk kan met een motief of juist heel basic worden uitgevoerd. Bovendien kan de stuclaag in elke gewenste kleur worden geschilderd. Zo kun je je eigen unieke sfeer in de keuken creëren.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube