Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenvloer

Wat te doen met de keukenvloer

In de keuken kunnen verschillende soorten vloeren worden gelegd. De keuze is dan ook erg uitgebreid. Laat je bij je keuze echter niet alleen leiden door je smaak en keukenstijl, maar houd er ook rekening mee dat keukenvloer intensief wordt belopen. Een beknopt overzicht van het enorme aanbod.

Duurzaam, onslijtbaar, hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud zijn enkele aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een geschikte keukenvloer.

Gietvloer

Oorspronkelijk werden gietvloeren vooral in winkels, ziekenhuizen en dergelijke toegepast. Tegenwoordig kom je de vloeren ook steeds vaker in woonhuizen tegen. Vooral het strakke uiterlijk spreekt vaak aan. Er zijn verschillende varianten, namelijk: troffel- en kunstharsvloer (onder andere: art-deco of imitatiebeton) of cementgebonden gietvloer.

Siergrindvloer

Een grindvloer is opgebouwd uit vele kleine keitjes die aan elkaar gehecht worden met epoxylijm. Een grindvloer kan open of gesloten gelegd worden. De soort keitjes, de grootte van de keitjes en de kleurschakeringen bepalen de uitstraling van de vloer. Enkele kenmerken: onderhoudsarm, slijtvast, voelt niet koud aan en is geluidsabsorberend.

Vinyl

Vinyl is er in verschillende kwaliteiten, maar een kwalitatief duurzame vinyltegel bestaat voor het merendeel uit zuivere PVC. Een vinyltegel kan bovendien in elke keukenstijl worden toegepast. Door de vele soorten prints is elke denkbare stijl mogelijk. Enkele kenmerken: slijtvast, waterbestendig en onderhoudarm.

Linoleum

Linoleum deed vroeger vooral denken aan ziekenhuizen waar het veel wordt toegepast. Tegenwoordig is daar een kentering ingekomen. Want, linoleum is gemaakt van biologisch afbreekbare grondstoffen, namelijk: lijnzaadolie, houtmeel, kurkpoeder, harsen, kalk en jute. Daarnaast is linoleum in verschillende kleuren en motieven te verkrijgen. Enkele kenmerken: geluiddempend, ecologisch, bacteriënwerend, duurzaam en warm.

Kurk op de keukenvloer

Doordat kurk een natuurproduct is, is een vloer van kurk uniek. Bovendien zijn de vloeren niet alleen in naturel kurk, maar ook in verschillende kleuren te koop. Tegenwoordig bestaan er naast kurktegels ook kurkplanken, laminaatkurk en kurkzeil. Dankzij de specifieke uitstraling van kurk en door de uitbreiding van het assortiment kan een vloer van kurk in diverse keukenstijlen worden geïntegreerd. Enkele kenmerken: milieuvriendelijk, warm, geluiddempend en slijtvast.

Houten vloer

Een houten vloer straalt warmte uit en geeft karakter aan je keuken. Is verkrijgbaar is verschillende prijsklassen, heeft bovendien – mits goed onderhouden – een lange levensduur en biedt volop keus. Van laminaat en bamboe tot massief hout en parket. De kenmerken zijn afhankelijk van de gekozen houtsoort.

Mozaïekvloer

En vloer van mozaïek wordt gemaakt door kleine gekleurde steentjes, keramische tegeltjes, stukjes glas, stukjes spiegel of natuursteen in de vloer (of wand) te metselen. Ook zijn er mozaïektegeltjes verlijmd op gaas verkrijgbaar. Een mozaïekenvloer is doorgaans een zeer persoonlijke vloer. Qua kleur, stijl en materiaalsoort kun je veel kanten op.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn er in allerlei uitvoeringen, maten en kleuren. Omdat er zoveel verschillende soorten tegels bestaan, kun je zeggen dat een keramische tegel in elk interieur past. De volgende drie hoofdgroepen onderscheiden: verglaasde wand- en vloertegels, geëmailleerde vloertegels met een keramische ondergrond en volkeramische vloeren en tegels. Enkele kenmerken: vochtbestendig, slijtvast, onderhoudsvriendelijk en vlekbestendig.

Betonnen vloer

Vandaag de dag is beton er in vanwege zijn industriële trekken. Het is verder zeer praktisch en eenvoudig materiaal. Door de verschillende afwerkingsvormen kun je een betonvloer allure geven. Zo kan beton gepolijst, geverfd of in de was worden gezet. Er kunnen eveneens kleuren aan worden toegevoegd. Enkele kenmerken: duurzaam, slijtvast, sterk, zeer onderhoudsvriendelijk en ook koud.

Terrazzo vloer

Een Terrazzo kan in allerlei vormen en kleuren gelegd worden. En ook verschillende motieven kunnen in de vloer ingewerkt worden. Met een Terrazzo vloer geef je je keuken een stijlvolle uitstraling. Enkele kenmerken zijn: duurzaam, slijtvast, vochtbestendig, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Natuursteen

Natuursteen is eigenlijk multifunctioneel. Het kan in de keuken voor vloeren, muren, spatwanden en werkbladen worden gebruikt. Je kunt dus een mooi geheel creëren als je natuursteen op verschillende plaatsen in de keuken toepast. Daarbij komt dat natuursteen erg duurzaam is en dus een leven lang kan meegaan. Ook kun je kiezen uit verschillende natuursteensoorten, zoals: witte hardsteen, blauwe hardsteen, graniet, leisteen, basalt en marmer.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube