Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Budget keuken

Het aanschaffen van een nieuwe keuken kan vrij prijzig zijn. Wanneer er een geen groot budget beschikbaar is kan er gekozen worden voor een budgetkeuken. Dit zijn meestal showroommodel keukens die plaats moeten maken voor nieuwere modellen. In dit artikel worden een aantal tips gegeven waarop moet worden gelet bij het vergelijken van budget keukens en waarop kan worden bespaard. Een veel voorkomend probleem bij het kiezen van een budget keuken is dat er vaak geen duidelijke prijzen zijn. Er zal dus onderhandeld moeten worden. Zorg ervoor dat er van te voren een budget wordt vastgesteld wat maximaal aan een keuken mag worden uitgegeven.

Voorbereiding

Voordat u opzoek gaat naar een geschikte keuken moet u eerst nagaan of uzelf of iemand in uw omgeving handig is en eventueel de keuken hierdoor kan worden gemonteerd. Dit scheelt vaak in de kosten. Zorg ervoor dat u een plattegrond van uw keuken meeneemt wanneer u opzoek gaat. Het voordeel hiervan: vele winkels beschikken tegenwoordig over computersoftware die uw keuken 3d kunnen presenteren. Dit gebeurt uiterst nauwkeurig en de kans op fouten en miscalculaties is hierbij minder groot dan wanneer er met de hand wordt getekend. Sommige winkels hebben een vaste prijs voor budgetkeukens en deze staat dan vaak ook gewoon weergegeven. Bij andere winkels is dit niet het geval en zal er moeten worden onderhandeld.

Aanbiedingen

Let op aanbiedingen! Meerdere keren per jaar hebben veel winkels aanbiedingen. Oude showroomkeukens worden vervangen voor nieuwe modellen. Ook keukenapparatuur zoals koelkasten, ovens en afzuigkappen zijn soms scherp afgeprijsd. Het vereist misschien iets meer werk maar het zal uiteindelijk veel geld kosten. Op deze manier kan een complete keuken worden samengesteld. Een groot voordeel hiervan is dat er een korte of soms bijna geen levertijd is.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube