Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Design keuken

Er zijn veel verschillende keukens zoals budgetkeukens, boerenkeukens, moderne keukens en complete keukens. Iedere type keuken heeft een eigen uitstraling, budget en samenstelling. Een design keuken word vaak vergeleken en verward met de moderne keuken. Er wordt vaak verondersteld dat deze bestaat uit dure onderdelen, keukenmeubels en apparatuur, dit is niet lang niet altijd het geval. Een design keuken kenmerkt zich, net zoals in een moderne keuken, door luxe en duurzame materialen zoals glas, metaal en massief hout. Echter heeft een design keuken door de strakke, functionele en simplistische vormgeving een unieke uitstraling. Een design keuken past hierdoor niet goed in een rommelige woning.

Kenmerken van een design keuken

Hieronder worden een aantal kenmerken van design keukens weergegeven:

  • Strakke en minimalistische vormgeving en sfeer door gebruik van rechte vormen en strakke lijnen.
  • Een natuurstenen keukenblad.
  • Materialen als roestvrijstaal, aluminium, glas, chroom en massief hout.
  • Er wordt vaak gebruikt gemaakt van kleuren zoals grijs, wit en zwart en hiernaast wordt hoogglans vaak toegepast.
  • Zijn makkelijk te onderhouden en schoon te maken.
  • Goede kwaliteit van keukenonderdelen.
  • Greeploze keukenkasten

Greeploos design

In een design keuken is het belangrijk dat de strakke lijnen en minimalistische vormgeving niet worden onderbroken. Handgrepen voor kasten en keukenapparatuur kunnen dit hinderen. Vandaar dat tegenwoordig vaak wordt gekozen voor een greeploos design. Hierbij kunnen de kasten en apparatuur op een alternatieve manier worden geopend.

Keukenapparatuur

Hoogsegment keukenapparatuur is niet weg te denken uit een design keuken. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een design fornuis met afzuigkap, weggewerkte verlichting of een mooie design lamp. Door meer aanbod van verschillende fabrikanten en verbeterde technologie zijn ook deze de laatste tijd betaalbaar voor mensen met een kleiner budget.

Design accessoires

Wanneer de design keuken is samengesteld en is geplaatst moet er nog gekozen worden voor de juiste accessoires. Bij een design keuken hoort natuurlijk een bijzonder kruidenrek en of een design messenblok. Een keukenadviseur kan u ook hierbij helpen.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube