Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Moderne keuken

Moderne keuken; tijdloos, minimalistisch of Italiaans?

Moderne keukenEen moderne keuken herken je aan de strakke lijnen zonder veel poespas en voorzien van geavanceerde apparatuur. Door de strakke stijl is de moderne keuken zeer overzichtelijk. Qua materialen wordt er vaak hout, metaal, glas, steen of kunststof toegepast. Deze materialen zijn perfect om de keuken een moderne uitstraling te geven.

Een standaard moderne keuken bestaat niet. Er zijn nogal wat variatiemogelijkheden. Over het algemeen kenmerken moderne keukens zich door: veel technische hoogstandjes, een strakke belijning, brede laden en aandacht voor ergonomie. Vandaar dat je ook moderne keukens met een minimalistische look, een ‘loft’ gevoel of in Italiaanse stijl kunt tegenkomen

Vormgeving van moderne keukens

Een moderne keuken heeft vaak een strakke uitstraling. Het strakke kan gecombineerd worden met ronde, speelse vormen, kleur en design. Veel moderne keukens zijn modulekeukens. Je kunt daardoor de opstelling eens in de zoveel tijd aanpassen. Door de strakke vormgeving is alles in de moderne keuken goed bereikbaar en gemakkelijk schoon te houden.

Materialen

In de moderne keuken kom je vrijwel alle denkbare materialen tegen. Bijvoorbeeld kunststof, hout, metaal en steen, kunnen in de moderne keuken worden gebruikt. Een keukenwerkblad van rvs of juist een werkblad van glas doen het prima in de moderne keuken. Tevens leent het rvs zich prima voor combinaties met opvallende kleuren als rood of blauw.

Blikvangers in de moderne keuken

Een moderne keuken oogt doorgaans vrij leeg. Echter, een blikvangers is vaak het kookeiland met een stijlvolle kookplaat. De hedendaagse design afzuigkappen passen hier mooi bij. Maar ook LED-verlichting in lades en/of een geïntegreerde tv-scherm in een kastfront zijn mogelijkheden.

Accessoires

In de moderne keuken mogen ook de keukenaccessoires en keukenhulpjes gezien worden.  In open kasten of achter glazen deurtjes. Het spreekt natuurlijk voor zich dat deze een design stijl hebben.

Zie hieronder voor een video met een moderne keuken:

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube