Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Tweedehands keuken

Een tweedehands keuken, brede keus, lage prijs.

Tweedehands keukens zijn er veel. Dit komt omdat een keuken technisch en optisch langer meegaat dan dat de eigenaren er meestal geduld mee hebben. Gemiddeld verhuizen Nederlanders eens in de 7 jaar en een keuken gaat 10/15 jaar mee. Dit zou inhouden dat er jaarlijks bijna net zoveel tweedehands keukens worden aangeboden dan dat er verhuisd wordt. Op 7 miljoen huishoudens zijn dat 1 miljoen verhuizingen per jaar en dus ook bijna 1 miljoen keukens die vervangen worden. Dit klopt niet helemaal, er zijn ook de kleine keukenblokjes van enkele honderden euro´s in huurwoningen met name in de sociale woningbouw die maar een heel kleine waarde hebben.

Waar koop je een tweedehands keuken?

Tweedehands keukens zijn op verschillende plaatsen te koop. De bekendste plaats voor tweedehands zaken is natuurlijk Marktplaats, maar afhankelijk van hoe je de term tweedehands inkleedt kun je ook bij keukenzaken terecht. Er zijn bij vrijwel alle aanbieders van keukens zogenaamde showroomkeukens te koop wat demo keukens zijn die een tijd in de showroom gestaan hebben en die wegens een collectiewisseling te koop komen. Als je flexibel bent in je maatvoering en je vindt het geen probleem om eventueel zelf transport en installatie te regelen, dan kun je daar een geweldig goede deal maken omdat keukenzaken er vanaf moeten. Transport, opslag, schaderisico en waardedaling kosten zoveel dat ze liever de keuken met een hele grote korting wegdoen. Dan praat je soms over 30-50% van wat de keuken écht had gekost (niet de bruto prijs) wat een korting van 70-80% op de bruto prijs betekent.

Wat kost een tweedehands keuken?

Op plaatsen als Marktplaats kun je tweedehands keukens te pakken krijgen voor afhaalprijzen die vanaf 0 euro gaan omdat mensen er vanaf moeten voor de nieuwe keuken komt en geen zin hebben om het zelf te doen. Voor goedetweedehands keukens wordt niet vaak meer dan 1000 euro betaald inclusief apparatuur.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube