Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Bruynzeel Keukens

Bruynzeel Keukens: een keuken voor iedere wens

Logo Bruynzeel keukensBruynzeel Keukens kent een rijke historie. Het begon aanvankelijk in 1897 als stoomtimmerfabriek De Arend in Rotterdam en produceerde voornamelijkschaverijproducten en houten vloerdelen. Anno 2010 is het een gerenommeerde onderneming met meer dan 50 vestigen in Nederland. Het biedt tegenwoordig een breed scala aan keukenoplossingen tegen een betaalbare prijs. Van eigentijdse Trendy Keukens en stijlvolle Design Keukens tot warme Landelijke Keukens. Wat je ook kiest het past altijd bij je persoonlijke keukenwensen.

Start Bruynzeel Keukens

De Thoolse boerenzoon Cornelis Bruynzeel sr. uit het Zeeuwse Sint-Annaland stond aan de wieg van Bruynzeel Keukens. Hij begon in 1897 de stoomtimmerfabriek De Arend in Rotterdam onder de firma C. Bruynzeel & Zonen II.  In 1919 brandde De Arend af. Deze fabriek werd herbouwd in Rotterdam en tegelijkertijd liet Bruynzeel sr. in Zaandam een nieuwe fabriek bouwen onder de naam N.V. Hollandsche Deurenfabriek C. Bruynzeel en Zonen. Zijn oudste zoon, Cees Bruynzeel jr., werd er directeur.

Verkade en Albert Heijn als buren

De overstap naar Zaandam was een gouden greep. Albert Heijn en Verkade waren namelijk de buurmannen. De expansie in Zaandam zet zich vervolgens voort. Tegelijk met de deurenfabriek werd in Zaandam ook een speciale vloerenfabriek gebouwd, namelijk: Bruyzeel’s Vloerenfabriek N.V. met Bruynzeel sr.’s jongste zoon, Willem Bruynzeel, als directeur. En in 1928 volgde nog een derde fabriek in Zaandam, een schaverij. Hier ging Bruynzeel sr. de scepter voeren. De fabriek in Rotterdam werd vervolgens afgebroken en het terrein verkocht.

Start keukenproductie

Vanaf 1937 richtte de productie van het bedrijf zich op keukens. Zo ontwierp Nederlands topontwerper Piet Zwart indertijd de eerste industriële keuken voor Bruynzeel. De fabricage van keukens was vanaf het begin succesvol. Tijdens de Tweede Wereldoorlog valt de productie van het bedrijf echter stil. In de oorlog wordt de fabriek gebruikt voor de productie van houten speelgoed, banden en het maken van klompen.

Als in 1946 de wederopbouw van Neerland begint en het concept van Piet Zwart verder wordt doorgevoerd, ontstaat er veel vraag naar de producten van Bruynzeel. Er werden toen met name keuken gemaakt voor nieuwbouwprojecten en in mindere mate voor de particuliere markt. En door de ontwikkeling van de Simplo keuken – een eenvoudige en goedkope variant op de standaard Bruynzeelkeuken – steeg de vraag nog eens extra. In 1965 telde het bedrijf  28 fabrieken in 14 landen met in totaal 12.000 werknemers. In 1982 zit het Bruynzeel echter even tegen. Door de recessie en overheidsbezuinigingen verliest het gedeeltelijk het marktleiderschap. Het concern wordt opgesplitst enBruynzeel Keukens maakt zelfstandig een doorstart met 250 medewerkers onder leiding van J. Vroom. En dat gebeurt met succes.

Bruynzeel Keukens en de KIM Award

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de onderneming ontwierp Jan des Bouvrie in 1997 een nieuwe keukenlijn: Module 100. Deze bestond enkele uit modulaire onderdelen. Later ontwierp Des Bouvrie nog twee andere keukens. In 2000 werd de 15 miljoenste keuken geproduceerd. Ook de daaropvolgende jaren is Bruynzeel Keukens succesvol. Zo brengt het

65 jaar na de introductie van de Piet Zwart-keuken, in 2002, de keuken opnieuw uit. Het ontwerp werd voorzien van hedendaags kookcomfort en wint vervolgens de KIM Award voor meest vernieuwende keuken- en interieurontwerp.

Bruynzeel blijft ook de daaropvolgende jaren innoveren. Zo introduceert het in 2006 introduceert het de greeploze keukenlijn en tijdens het 110-jarig jubileum in 2007 ontwierp designer Frederik van Heereveld een keuken. Eveneens ontwikkelt Bruynzeel (B)ergonomie. Een uniek concept dat draait om doordachte ergonomie. Slim opbergen en een indeling in logische gebruikszones worden hierbij gekoppeld.

Anno 2010 telt Bruynzeel Keukens alleen al in Nederland ruim 50 winkels waarvan op 10 locaties in de warenhuizen van V&D. Het logo van Bruynzeel Keukens, een arend, is gebaseerd op de naam van de stoomtimmerfabriek De Arend waar het succes van het bedrijf begon.

One Response to Bruynzeel Keukens

  • Cas schreef:

    Ik vroeg me af welke materialen Piet Zwart heeft gebruikt bij de bruynzeel keuken en wat de prijs destijds ongeveer was. Weet iemand dit?

    Alvast bedankt!

    Groet,

    Cas

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube