Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

De keukentrends van 2013

Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van keukens en wat kunnen we het komende jaar gaan verwachten?

Smartphone

De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, we gebruiken hem voor het bestellen van eten, we luisteren muziek en kunnen bijvoorbeeld ook de temperatuur regelen. Nu is het gebruik van de smartphone in de keuken in opkomst, zo is het mogelijk om de oven alvast aan te zetten terwijl jij nog dingen aan het afronden bent op je werk net voordat je naar huis gaat, de oven is dus opgewarmd als je thuis bent en kan je er gelijk iets inzetten.

De keuken als leefruimte

Het gezinsleven vindt steeds meer plaats in de keuken, hierdoor wordt de indeling van de keuken ook anders. Hierbij kan je denken aan een meer open inrichting en meer stijlvolle apparatuur.

Kokend water systeem

De verwachting is dat in 2013 steeds meer huishoudens een kokend water systeem zullen hebben. Het is niet alleen handig om bijvoorbeeld groente te koken of om snel een kopje thee te zetten maar er wordt ook minder energie verbruikt dan wanneer je bijvoorbeeld een waterkoker gebruikt. De verwachting is dat binnen vijf en tien jaar iedere keuken een kokend water systeem zal hebben.

Duurzaamheid

Nederlanders zoeken steeds meer manieren om energie te besparen, vandaar dat het kokend water systeem in opkomst is. Hiermee bespaar je op de energiekosten en wordt het milieu meer ontzien. De water besparende kraan zal het komende jaar steeds populairder worden maar ook de andere energiebesparende apparaten zullen steeds meer gekocht worden.

Crisis

Door de crisis gaan consumenten op zoek naar manieren om energie te besparen maar de crisis heeft ook nog andere gevolgen voor de keuken branche. De budgetten voor keuken innovatie zullen dalen waardoor de apparatuur die er nu is wordt door ontwikkeld in plaats van dat er nieuwe producten komen. De retail zal ook minder snel gaan investeren in showrooms waardoor bestaande modellen langer blijven staan.

Gemak, energie besparen en duurzaamheid zijn de belangrijkste keukentrends voor 2013.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube