Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Inkoopcombinaties en zelfstandige keukenzaken

Gecombineerde keukenzaken zijn er in vele vormen en maten. Of het nu de pure inkoopcombinaties zijn die niets samen in marketing doen of de geïntegreerde zelfstandigen, het is meestal niet heel zichtbaar of herkenbaar voor de keukenkoper.

Waar gefilialiseerden bijna altijd een bijna rigide presentatie en inrichting aanhouden naar de markt uit merkoogpunt en kostenoogpunt, is dit bij de combinaties vaak wat afwijkend. De kleinere zaken hebben vaak een bestaansrecht uit de lokale of regionale aanpak en bekendheid en hebben belang bij hun eigen naam die lokaal bekend is en die lokaal vertrouwen uitstraalt. Vaak bestaan die zaken ook al een behoorlijke tijd en hebben ze een goede persoonlijke naam in de buurt, niet zelden wonen de eigenaren of personeel van de zaak daar en hebben ze ook wortels in de lokale gemeenschap.

Een behoorlijke groep klanten vindt het prettig om niet bij een massa zaak van een formule te kopen wegens gebrek aan vertrouwen of de wens om een lokaal aanspreekpunt te hebben.

30-40% van de keukenmarkt bestaat uit kleine zelfstandigen al dan niet in een inkoopverband of samenwerkingsvorm. Deze zaken zijn meer gericht op relatie en service en zijn flexibeler in de manier waarop de keukens worden aangeboden, daarentegen hebben zij toch minder schaalvoordelen en zit er geen grote organisatie achter.

Er zijn niet echt objectieve voordelen of nadelen te noemen voor het kopen bij een grote of kleine keukenzaak die wel of niet samenwerkt. Wat belangrijk is dat je als klant een goed gevoel hebt bij de persoon waar je de keuken koopt. Personeel is en blijft de moeilijkste en zwakste schakel in de retail en daar is de keukenbranche geen uitzondering in.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube