Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keller Keukens historie

Keller Keukens: van parketvloer tot luxe keuken

Keller keukens

Keller Keukens uit Roosendaal bestaat dit jaar 75 jaar. De onderneming – opgericht door Gerard Keller en zijn broer Henk – begon in 1935 als een importbedrijf voor parketvloeren en is uitgegroeid tot een internationale onderneming met circa 250 medewerkers. Per 1 januari 2010 maakt Keller Keukens deel uit van Bruynzeel Holding, maar dat heeft verder geen gevolgen voor Keller. De overname wordt vooral gezien als een kans om verder te kunnen groeien.

Luxe keukens

Na de start in 1925 weten Gerard en Henk Keller een gezond bedrijf op te zetten. Tijden de oorlog, als het hout schaars is, houden zij zich bezig met het maken van kleinmeubelen. In deze naoorlogse jaren maken de broers aanvankelijk complete woonkamerinterieurs, maar spoedig stappen zij over naar keukens als Bredero’s bouwbedrijf.

Er worden vele keukens voor de woningbouwmarkt geproduceerd en om de concurrentie bij te houden, wordt in 1948 ook gestart met het produceren van luxe keukens. En hoewel de broers Keller ook jarenlang op grote schaal hang- en legkasten voor de woningbouw vervaardigden, blijft het fabriceren van keukens de hoofdactiviteit.

Pionieren Midden-Oosten

In de jaren zeventig vestigt Keller zich na vele verhuizingen in een splinternieuwe fabriek op het industrieterrein in Roosendaal-West. Er worden dan projectkeukens, hang- en legkasten en luxe keukens gemaakt. Deze luxe keukens worden vanaf 1983 door Keller geëxporteerd naar Engeland. Ook pionierde Keller enige tijd in Amerika, Singapore, Hong Kong en het Midden-Oosten. Tegenwoordig heeft Keller een solide netwerk in Engeland en is in Frankrijk, Portugal, Ierland en België present. Vervolgens timmerde Keller op verschillende fronten aan de weg. Na eigen filialen, een franchiseformule en een retailavontuur, besloot Keller in 2000 zich weer volledig te richten op het maken van keukens.

Zakelijke en consumentenmarkt

Naast het produceren van luxe keukens is Keller Keukens nog eveneens één van de hoofdrolspelers op het gebied van projectkeukens in Nederland. Zo presenteerde Keller in 2002 voor de projectmarkt het Prolux programma; een luxe en uitgebreid gamma van keukenmogelijkheden. Naast de zakelijke markt, die totaaloplossingen bij Keller vindt, bedient de onderneming ook de particuliere consument met een uitgebreide keukenlijn. Van moderne keukens tot landelijke keukens, van nostalgische keukens tot design keukens.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube