Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keuken installatie

De keuken installatie, de laatste hand

Wanneer je een nieuwe keuken koopt wordt daar in het merendeel van de gevallen de installatie of montage van de keuken bijgekocht. Dit is verstandig omdat je de risico’s verlegt naar de leverancier en voorkomt dat je vingerwijs spelletjes krijgt bij fouten na levering of installatie.

Het installeren van een keuken is niet heel erg makkelijk, maar als je een handige klusser bent kun je het wel. Timmervaardigheden zijn belangrijk voor de installatie van een keuken omdat alle pasdelen van hout gemaakt zijn en het zelden in één keer past. Er moet altijd op locatie iets pas gezaagd worden, al zijn het maar de passtroken tussen de laatste keukenkast en de muur.

De installatie van een keuken moet worden voorbereid door de koper, die een wand en aansluitingen zo moet afleveren dat de keuken zo geplaatst kan worden. De afvoer op de juiste plek, en er moet natuurlijk ook voor levering een vrachtwagen in de buurt kunnen komen. De meeste keukenzaken leveren bij de koop een bevestiging met een aansluitschema voor wleke aansluitingen exact waar moeten komen te zitten.

Installatie van de keuken duurt niet vaak meer dan een dag, als het langer duurt heeft er veel tegengezeten of de keuken is erg groot en/of complex. Als je weet dat 50% van de keukens niet in één keer goed kan worden afgeleverd dan begrijp je wat een ingewikkeld geheel van factoren het kan zijn.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube