Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keuken ontwerpen

Bij het ontwerpen van een keuken heb je twee verschillende aspecten: de bruikbaarheid en de maatvoering qua ruimte. In principe is natuurlijk de maatvoering leidend omdat verbouwen kostbaar kan zijn, aan de andere kant als het niet-steun muren zijn hoeft dat ook het probleem niet te zijn. Laat je dit ook niet te vroeg tegenhouden.

Goede keukenzaken werken met een driedimensionaal keuken ontwerpprogramma’s omdat dit je keuken toont zoals hij er echt uit komt te zien. Je kunt dan ook op het scherm al een stuk beter voorstellen hoe het wordt en of daar design of praktische bezwaren tegen zouden zijn. Tweedimensionaal ontwerpen is erg arbeidsintensief en lastig qua wijzigingen omdat dit vaak met potlood en papier gebeurt wat niet echt van deze tijd is.

Online heb je vaak driedimensionale keukenplanners die echter allemaal behoorlijk ingewikkeld zijn en waar je al behoorlijk thuis voor moet zijn in computers. Voor de gemiddelde keukenkoper is dit niet weggelegd. Daarom worden deze tools ook maar matig gebruikt. Wat wel fijn werkt is in de showroom op een groot scherm samen spelen met het keuken ontwerp met een deskundige adviseur die niet pusht maar wel helpt.

Bij het ontwerpen van een keuken moet je letten op gezinssamenstelling, interieur, eventuele ergonomie voor lange of juist korte mannen of vrouwen en looplijnen. Een keuken is ergonomisch ingedeeld in een voorraadzone-opbergzone, een voorbereidzone, een kookzone en een spoelzone. Daar zit een logica in die je wel bij de hand moet houden als je een keuken in elkaar zet. Een adviseur kan hierbij van grote waarde zijn om je voor fouten te behoeden die je maakt door onervarenheid. De meeste mensen kopen maar 2 of 3 keer in hun leven een keuken, een adviseur doet het dagelijks en is getraind.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube