Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie kan een oplossing zijn als je keuken in basis qua maatvoering en indeling goed is maar het uiterlijk is niet je smaak of het is wat gedateerd. Dit kan ook de apparatuur in de keuken betreffen.

Een keuken is opgebouwd uit kasten die bestaan uit egale binnenkasten die vrijwel allemaal hetzelfde zijn opgebouwd. De voorkanten en maatvoeringen worden bepaald door de fabrikant, daar vindt je ook de verschillen. Het ene merk biedt wel die maat of soort kast of front en de ander niet.

Wat zijn vaak gerenoveerde onderdelen?

Als je praat over keukenrenovatie dan zijn er drie delen die je kunt vervangen zodat het nog een voordeel is:

  • Keukenwerkblad
  • Frontjes van de keukenkastjes
  • Keukenapparatuur

Keukenwerkblad

Het keukenwerkblad is een deel wat vrij gemakkelijk te vervangen is en wat optisch een enorm verschil maakt. Je kunt ook voor redelijke prijzen nieuwe bladen los bestellen die je door een goede klusser kunt laten monteren. Keukenbladen zijn vanaf hele lage bedragen beschikbaar als je praat over spaanplaat met folie, natuursteen wordt al duurder natuurlijk. Daarin heb je nog grote verschillen in kwaliteit en uitvoering, de verschillende steensoorten bepalen de prijs.

Frontjes

De frontjes/deurtjes van de keuken bepalen vaak de prijs, en zijn ook in feite de enige zichtdelen. De manier waarop ze zijn afgewerkt is in hoge mate bepalend voor de totale prijs, een vlak deurtje met folie is goedkoper dan een gelakte kaderdeur. Niet alle deuren passen op alle kasten, dat moet wel goed bekeken worden. Een keuken die voorzien is van nieuwe deurtjes kan volslagen anders ogen dan de oude keuken.

Keukenapparatuur

De keukenapparatuur wordt naar verloop van tijd vies, en wellicht gaat er wat kapot. Het is natuurlijk ook zo dat keukenapparatuur te maken heeft met technische vooruitgang en dat je wellicht na een aantal jaren functionaliteiten mist in verband met wellicht ook verandering in gezinssamenstelling of zo.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube