Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Koopzondagen

Koopzondagen, de extra opening om een keuken te kopen

Koopzondagen zijn voor veel keukenzaken een uitgelezen mogelijkheid om rustig te kijken wat ze willen op keukenvlak en misschien zelfs een keuze te maken. Het kopen van een keuken vraagt toch wat tijd in oriëntatie en meestal doen partners dat samen wat vaak slecht te plannen is door de week of op de toch al hectische zaterdag.

Koopzondagen waren vroeger strak vastgelegd in de wet dat er maar 12 of zo mochten zijn, maar er zijn nu grote discussies over de koopzondagen. Sommige gemeenten staan toe dat er winkelgebieden permanent open zijn zoals bijvoorbeeld de factory outlet in Roermond maar inmiddels ook het Alexandrium in Rotterdam en Amsterdam Arena winkelcentrum. Dit zorgt natuurlijk voor scheve gezichten en winkeliers zien in de extra koopzondagen voor hun gevoel een manier om extra omzet binnen te halen.

Dit lijkt lastig want het is moeilijk voor te stellen dat er meer keukens onder de streep worden verkocht als de winkels meer open zijn, het kan zijn dat het er in de praktijk op neerkomt dat kleine zaken die dan niet open kunnen of willen zijn een klein deeltje omzet zien weglekken naar de grote winkelketens die iets ruimer in het personeel zitten of daar strenger mee omgaan.

De koopzondagen zijn goed te vinden op internet omdat er al sites zijn die zich alleen maar bezighouden met het in kaart brengen hiervan. Tevens proberen winkels ook via advertenties en websites de klanten te informeren over hun koopzondagen in de hoop op extra verkeer. Als je op een winkelboulevard zit hoef je op zich niets extra’s te doen want het publiek komt toch massaal op deze dagen af. Nederlanders zoeken op koopzondagen massaal hun vertier op de winkelboulevards.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube