Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Laten doen

Keukenmontage laten doen

keukenmontageDe installatie van de nieuwe keuken is voor sommige mensen vanzelfsprekend om zelf te doen. Voor veel anderen, zeg maar veruit de meerderheid van debevolking, is het dat juist niet. Het grootste deel van de via keukenspecialisten geleverde keukens (en dat is 80-90% van de keukens voor particulieren) wordt door de leverancier geplaatst.

Belangrijke redenen hierachter naast gemak zijn natuurlijk tijdskwesties en gebrek aan handigheid of interesse van de kopers om de keukenmontage zelf ter hand te nemen. Het is ook niet zomaar een klusje, het installeren en aansluiten van een keuken omvat diverse activiteiten die nauw komen of zelfs bepaalde certificaties vereisen. UIteraard hangt dit af van de moeilijkheidsgraad van de gekochte keuken en de situatie in het huis waar de keuken komt. Als het een nieubouwwoning is met eenstandaard setting liggen de aansluitingen keurig op de plek en zijn de wanden op de juiste plek en recht opgeleverd.

Bij een doe het zelf situatie of een verbouwing van een oud huis is dit veel minder vanzelfspreken en kan een installatie van de nieuwe keuken wel eens heel anders uitpakken. Belangrijke complicerende factoren bij een installatie zijn:

  • Verschillende leveranciers van deelproducten met andere levertijden en kansen om mis te gaan
  • Passtukken of delen van de kasten of werkblad die niet passen
  • gas en elektra aansluitingen
  • afvoer en aanvoer van water (koud en warm)
  • zijn wanden recht?

Een hele belangrijke reden om de installatie van een keuken te laten doen is dat je de verantwoordelijkheid op één plek legt en je geen discussies krijgt tussen verschillende partijen over de kwaliteit van het eindproduct.

Zie hieronder de video van de complete installatie van een luxe nieuwe keuken:

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube