Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Nieuwe keuken kopen

Nieuwe keuken kopen

Voor de meeste mensen gebeurt het eens in de zoveel jaren, gemiddeld koopt een Nederlands huishouden om de 7 jaar een nieuwe keuken. Mensen tussen de 25 en de 50 kopen vaker een nieuwe keuken, ouderen en jongeren minder omdat ze minder vaak verhuizen.

Wat komt er kijken bij een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken kopen vraagt om een goede voorbereiding als je het maximale resultaat wil halen onder de omstandigheden. Sowieso is het zo dat je pas na één of twee keer nieuw bouwen of verbouwen écht weet wat je wil en wat handig is.

Daar de eerste kopers of de kopers die minder begaan zijn met een verbouwing deze kennis niet hebben volgen hier wat stappen:

  • Doe marktonderzoek met wat er is aan verschillende materialen en stijlen zonder op prijs te letten maar puur te kijken naar wat je mooi vindt.
  • Beschrijf wat je in de keuken wil doen en wat ook niet
  • Welke apparatuur moet erin of zou je graag hebben?
  • Welke stijl wil je wel en niet
  • Hoe is het gebruik? Heb je kinderen of niet en zoja hoe oud
  • Hoe ben je in onderhoud? Netjes of slordig? Dit is belangrijk voor de mate van kwetsbaarheid voor vuil en beschadigingen en dus materiaalkeuzes.
  • Wat is je budget? (dit vertel je NIET aan de verkoper)
  • Ben je flexibel qua maat? Zoja hoe ver?

Als je dit eisen- en wensenlijstje hebt gemaakt ga je naar een keukenzaak. De groten hebben de meest brede en zichtbare assortimenten,persoonlijke service kom je sneller tegen bij de kleinere keukenzaken.

Je moet ook kijken hoeveel geduld je hebt met verkopers. Als je weinig geduld hebt is het verstandig iemand anders dit deel te laten doen.

Weersta de druk vanuit verkopers

Teken niet bij het eerste bezoek. Teken geen offerte of wat dan ook maar neem het eens rustig mee naar huis om daar of bij een andere keukenzaak een alternatief op te vragen. Verkopers kunnen een ongelooflijk grote druk op je uitoefenen waarbij er helaas een klein groepje is wat de grenzen van fatsoen overschrijdt.

Acties zoals ze bij grote keukenzaken worden uitgevoerd zijn vaak een sigaar uit eigen doos, het gaat om een korting zoals je die toch wel had gekregen, al verpakken ze hem anders. Soms worden prijzen verhoogd voordat ze de korting toepassing dus laat je niet in de luren leggen door een percentage. Als je dit als basis aanhoudt wordt een nieuwe keuken kopen leuk!

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube