Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Showroomkeuken

Showroomkeuken, een goedkope oplossing

Een showroomkeuken is een keuken die enige tijd heeft gediend als toonzaalkeuken, en de periode kan varieren van een half jaar tot 10 jaar. In principe lijdt een keuken niet veel als hij in de showroom staat, want het ergste wat er gebeurt is dat deurtjes en lades open en dicht gaan en dat er wellicht wat decoratie materiaal op het werkblad gezet wordt.

Soms komt het voor dat er keukenapparatuur in de showroomkeuken gewisseld is tussentijds in het geval van modelwisselingen of updates van technologie. Soms worden er ook andere merken keukenapparatuur tussentijds ingezet omdat er bijvoorbeeld een inductiekookplaat in moet in plaats van keramisch.

Wat kost een showroomkeuken?

De kosten van een showroomkeuken hangen in belangrijke mate af van je onderhandelingstechniek, mate van flexibiliteit qua maatvoering en in hoeverre in de keukenzaak ze de keuken kwijt moeten in verband met vervanging.

Als je bijvoorbeeld een verbouwing nog niet helemaal hebt vastgesteld qua maten of je moet een lege ruimte opnieuw indelen dan is er veel te koop voor weinig geld. Je kunt dan namelijk kiezen wat voor keuken je neemt binnen de gekozen stijl omdat je niet vastzit aan een maat.

Voor een showroomkeuken is het belangrijk extreem scherp te onderhandelen, want er zijn niet zoveel mensen die en showroomkeuken willen in verband met maat en emotie. (vrouwen willen vaak geen “gebruikte keuken) Omdat verkopers soms pas vervanging krijgen voor de keukens als de oude showroomkeukens verkocht zijn ze soms meer gemotiveerd om een showroomkeuken te verkopen.

Ook krijgen verkopers soms een extra commissie bij verkoop van een showroomkeuken en moeten ze hem als ze hem niet verkopen soms zelf demonteren en afvoeren naar een dumpzaak of zo.

Consequenties van een showroomkeuken.

Waar je rekening mee moet houden is dat bij de koop van een keuken uit de showroom is dat je hem vaak zelf moet demonteren. Transport komt ook voor eigen verantwoordelijkheid net als montage, en je moet er rekening mee houden dat er beschadigingen kunnen optreden. Daarnaast heeft de keuken natuurlijk een tijd in een verkeersruimte gestaan en kunnen er kleine dingen aan zijn, het is verstandig om dat tevoren goed te inventariseren.

Extra kasten bij showroomkeuken is mogelijk!!

Let erop dat je niet perse de keuken zo moet kopen als hij daar staat. In veel gevallen is het mogelijk om extra kasten of andere onderdelen gelijk bij te bestellen. Houd er wel rekening mee dat je dan voor de nieuwe onderdelen “geknipt en geschoren wordt” en ze je de onderdelen bruto in rekening brengen…dan wordt een showroomkeuken toch weer minder voordelig!

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube