Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Tweedehands keuken via Marktplaats

Marktplaats voor tweedehands keukens

keuken marktplaatsEen gebruikte keuken kopen kan prima via Marktplaats, al is deze handelssite inmiddels wel een beetje afgedreven van waar hij ooit begonnen is. Waar Marktplaats tien jaar geleden een puretweedehands spullen site was voor en door particulieren, is hij nu onderdeel geworden van Ebay die natuurlijk de breedte opzoekt in verdienmodellen.

Op Marktplaats staan veel keukens, en die kunnen zijn van particulieren, maar ook van winkels. Er zit wel een groot voordeel tussen de twee soorten aanbieders op zowel kwaliteit als prijs, maar het leent om daar goed naar te kijken en hangt natuurlijk af van wat je wil (waarvoor de keuken is) en hoeveel je wilt besteden. Ook de hoeveelheid moeite die je wil doen om de keuken te verkrijgen (demontage/transport) moet je meerekenen.

Keukens op Marktplaats staan onder de categorie Huis en Inrichting en daar staan de diverse onderdelen onder net als complete keukens. Keukenapparatuur staat onder Witgoed en is dan te vinden onder de eigen categorie.

Let er bij Marktplaats goed op dat je alleen koopt van “betrouwbare verkopers” Dit is natuurlijk niet te beoordelen aan de hand van de advertentie, maar je doet er goed aan om geen geld over maken naar een verkoper zonder dat je kunt controleren of ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Afhalen van producten verdient de aanbeveling, maar keukens en apparatuur zijn niet de meest risicovolle producten om op internet te kopen. Consumenten elektronica is veel gevaarlijker.

Particulieren die op Marktplaats de keuken te koop aanbieden krijgen vaak een nieuwe, en dan is de vraag wanneer die geleverd wordt. Hoe dichter je bij die datum komt hoe goedkoper de keuken wordt dus je doet er goed aan om te vragen wanneer de keuken uiteindelijk weg moet zijn.

Voor keukenapparatuur moet je er rekening mee houden dat sommige apparatuur intensiever gebruikt wordt dan andere en dus ook meer slijt of viezer wordt.

Bedrijven die tweedehands keukens op Marktplaats aanbieden zijn vaak winkels (al dan niet georganiseerd, de “groten” zoals Keukenconcurrent doen het ook) die van de showroomkeukens afwillen, die in feite niet gebruikt zijn maar als zichtdemo hebben gediend. Als je hier op biedt wordt je toch vaak bij je bezoek aan de winkel bewerkt om een andere te kopen omdat iets net niet past of afgebroken moet worden en dat lastig is. Ze willen vaak liever dat je een nieuwe koopt en dat kan er best hard aan toe gaan.

Zoeken
Video's
YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available