Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Waarvoor gebruik je het?

De functie van de keuken: tips.

Heb je plannen om een nieuwe keuken te kopen? Vraag je dan af waar je de keuken voor wilt gebruiken. Koken en eten? Lang natafelen? Hoeveel mensen maken er gebruik van de keuken? En heb je kinderen? Enkele handige tips om rekening mee te houden bij het kiezen van een keuken.

Keuken als leefplek

Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, zal je opvallen dat anno 2010 de keuken allang niet meer een puur functionele ruimte is waar wordt gekookt en gegeten. Het is meer en meer een plek waar wordt geleefd. De trend om de woonkamer en keuken steeds meer in elkaar over te laten lopen, zet dan ook door. De diverse keukenonderdelen staan nu dan ook niet meer zoals vroeger strak tegen een muur, maar worden in de open ruimte geplaatst. Ruimteverdelers bieden je vervolgens de mogelijkheid een knusse zithoek in de keuken creëren. Een relaxplek waar je tv kunt kijken, muziek luisteren of een krantje lezen.

Inventarisatie keukenwensen

Inventariseer je wensen voordat je op zoek gaat naar en nieuwe keuken. Gericht zoeken naar een nieuwe keuken gaat immers een stuk gemakkelijker. Vraag je daarom af waarvoor je de keuken gaat gebruiken. En ook wie. Je antwoorden hebben invloed op de indeling van je nieuwe keuken.

Wat wordt de functie van je nieuwe keuken?

Wordt het een sfeervolle woonkeuken? Of ga je voor een praktische werkkeuken? Ook kun je natuurlijke beide combineren. Het hang ervan af wat je er wilt doen. Ochtends een krantje lezen bij het ontbijt, de kinderen helpen met hun huiswerk, boodschappen uitstallen enzovoort.

Wil je een eettafel of een bar?

De bar is namelijk terug van weggeweest in de keuken. En ook hierin zijn enorm veel mogelijkheden. Denk aan een kookeiland met geïntegreerde tafel, een werkblad dat doorloopt naar een eetplek of een hoog zitje met barkrukken.

Wat zijn je kookgewoonten?

Houd je van uitgebreid koken of ben je meer het type van kant-en-klaar maaltijden? Kook je dagelijks of met name in het weekend? Ben je erg netjes of een chaotische kok?

Hoeveel leden telt je gezin? En de lichamelijke kenmerken?

Ben je alleenstaand? Heb je een partner? Of een gezin met kinderen? En hoeveel? Kortom, voor hoeveel mensen moet er ruimte zijn in je nieuwe keuken? Ben jij linkshandig of je partner misschien? Zijn de gezinsleden lang? En ook de leeftijd is belangrijk. Immers, kleine en jonge kinderen stellen vaak andere eisen aan je keuken, dan pubers.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube