Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Zelf doen

Zelf een keuken installeren

De installatie van een nieuwe keuken kun je natuurlijk zelf doen, waarbij de voorwaarde wel is dat je een behoorlijke mate van handigheid bezit en niet bang bent voor een eventuele discussie met een leverancier.

Het zelf installeren van een keuken vraagt kennis van de volgende velden:

  • Houtbewerking
  • Eventueel steenbewerking
  • Elektriciteit
  • Eventuele gasaansluiting
  • Algemene klusvaardigheden als boren/frezen/schroeven

De houtbewerking is een vaardigheid die bij een grotendeels houten product als een keuken nodig is voor het pas maken van klemmende of te lange elementen. Hoe goed een keuken ook ingemeten is, er zitten in bijna alle gevallen stukken die nog op maat afgewerkt moeten worden. Zeker op één uiteinde van de keuken zullen passtukken voorkomen die op maat erin gezet moeten worden, en wellicht hebben de plinten ook nog wat zaagwerk nodig.

Steenbewerking is hopelijk niet nodig, want dit zou inhouden dat het blad niet helemaal goed is qua maat. Dit lijkt zo, maar een precies op maat gemaakt blad kan ook niet passen omdat er bij de afwerking of verbouwing net iets niet goed gegaan is in de maatvoering die bij het inmeten gedaan is.

Elektriciteit is hopelijk al door de elektricien aangelegd, maar wellicht zijn er toch nog dingen niet op orde of zijn de apparaten zonder stekker uitgerust hetgeen zeker bij krachtstroom apparaten kan gebeuren. Dan is je nieuwe keuken toch niet helemaal compleet zonder elektrische aansluitingen.

De eventuele gas aansluitvaardigheden kunnen van pas komen als je een gaaskookplaat hebt en de aansluiting van het gas is niet goed. Let er wel op dat je voor aansluiting van gas een bevoegdheid moet hebben omdat gas een gevaarlijke materie is zoals men inmiddels weet in verband met explosiegevaar.

De algemene klusvaardigheden zullen hopelijk bij de timmervaardigheden al gedekt zijn want het ophangen van kasten en het omteren van de apparaten moet natuurlijk wel goed gebeuren.

Zonder het dramatisch te maken heeft het wel als voordeel als je het de leverende partij laat doen dat je maar één aanspreekpunt hebt. Als je bij een zelf gedane keukeninstallatie schade aan de componenten aantreft dan wordt het een welles nietes spelletje om te bewijzen dat dit bij levering al zo was.

Je bespaart jezelf wel gauw 150-200 euro per strekkende meter achterwand als je de keukeninstallatie niet laat doen door de keukenleverancier.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube