Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Composieten werkblad

Wanneer u een keuken aan het uitzoeken bent zult u op een gegeven moment een keukenblad moeten kiezen. Er kan gekozen worden voor verschillende materialen zoals graniet, toplaminaat, metaal, kunststof en RVS. Het materiaal composiet is de laatste tijd onder de consument erg populair. Het is een sterk materiaal dat kras- en hittebestendig is. Dit komt doordat het is opgebouwd uit een mengsel van natuursteenkorrels, pigment en bindend hars. Een ander groot voordeel is dat het makkelijk op maat gemaakt kan worden omdat het een productieproces ondergaat. Qua budget is het goedkoper dan graniet of ander natuursteen maar duurder dan hout en metaal.

Samenstelling

Vroeger bestond composiet uit een mengsel van restmaterialen van productie met hars. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Nu worden kwarts met een polyesterhars gemengd en omgesmolten. Er worden vaak pigmenten toegevoegd die de kleur van de plaat zullen bepalen. Vervolgens worden deze onder hoge druk in een mal met de gewenste vorm gespoten.

De combinatie van deze materialen resulteert in een keukenblad met veel voordelen. Deze zijn hieronder in een rijtje gezet:

  • waterdicht;
  • hittebestendig;
  • krasbestendig;
  • makkelijk te onderhouden is.

Soms komt het voor dat het blad niet helemaal egaal is. Hierdoor kan de kleur op sommige plekken een klein beetje vervagen. Dit verschil kan echter zo minimaal zijn dat het niet storend is. Composieten keukenbladen kunnen worden geleverd in verschillende soorten maten. Ook kan er gekozen worden voor een rand die ervoor zorgt dat vloeistoffen niet van het aanrechtblad vloeien

Afwerkingen

Composieten werkbladen kunnen op meerdere manier worden afgewerkt:

  • Gepolijste oppervlakken, deze passen het beste in een hoogglanskeuken. Door het egale oppervlak zijn erg makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Hiernaast is het materiaal spiegelend en het geeft diepte.
  • Gezoete oppervlakken, deze zijdeglans keukenbladen hebben een lichtere glans dan de gepolijste aanrechtbladen en dezelfde eigenschappen. Echter moet deze iets vaker worden onderhouden met een speciale olie die de fabrikant er vaak bijlevert. Dit type oogt over het algemeen mat en dof.
  • Gebrande oppervlakken, dit oppervlak is een stuk ruwer dan de eerder genoemde oppervlakken. Het is lastiger schoon te maken maar bied wel meer grip.
Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube