Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenblad

Het werkblad in de keuken wordt ook wel aanrecht, aanrechtblad of keukenblad genoemd. Al werd het woord aanrecht ook wel gebruikt voor de keuken in het algemeen, maar dat is een beetje voorbij. Werkbladen zijn er in heel veel verschillende varianten, en het bezoeken van showrooms of internet is dan ook een leerzame ervaring.keukenblad

Soorten keukenbladen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten werkbladen, en die variatie zit zowel in materialen als in uitvoeringen. De grote verschillen in zowel prijs als uiterlijk worden bij keukenbladen veroorzaakt door de materiaalverschillen.

Welke materialen worden er voor keukenwerkbladen gebruikt?

  • Kunststof keukenbladen, in spaanplaat kern of multiplex kern
  • Natuurstenen bladen zoals marmer of graniet
  • Composieten bladen in diverse motieven en afwerkingen

Daarnaast is een belangrijke factor in de prijs van het aanrechtblad de manier hoe de rand van het keukenblad is afgewerkt. Je kunt namelijk de meeste werkbladen voorzien van een randafwerking die in één stuk of in losse verlijmde delen wordt aangebracht. Ook een verhoging (zogenaamde waterkering) behoort tot de mogelijkheden wat wel prettig is omdat dan niet gelijk bij knoeien de vloeistof op de grond loopt.

Het is belangrijk om goed op te letten bij de keuze voor een keukenblad, want de verschillen tussen materiaaleigenschappen en de kosten van een aanrechtblad zijn behoorlijk groot. Laat je goed voorlichten over de voor- en nadelen van de diverse types voor jouw specifieke situatie.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube