Bereken snel, makkelijk en gratis wat jouw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat je kan bereiken met je budget.


Start de berekening >>

Wat kost een keuken
Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Berekenen van de prijs van een keuken

U bent op zoek naar een nieuwe keuken, maar u wilt natuurlijk weten hoeveel deze gaat kosten. Met onze kostenplanner gaat dit heel gemakkelijk.

Bereken de kosten >>

Keukenblad

Een belangrijk deel van je nieuwe keuken, zowel in optisch opzicht als ook in prijs, is het keukenwerkblad, ook wel keukenblad genoemd. Omdat dit aanrechtblad in diverse materialen en uitvoeringen te krijgen is kan hier een behoorlijke variatie in zitten waar je qua aankoop en gebruik wel rekening mee moet houden.

Werkbladen worden in diverse materialen geleverd waarvan de goedkoopste kunststof is en de duurste composiet of natuursteen, het hangt er hier vanaf welke soort je wil en welke randafwerking of grootte.

Kunststof werkbladen worden gevormd rond een houten kern die of uit spaanplaat bestaat of uit MDF. het verschil tussen deze twee materialen is dat spaanplaat goedkoper is en dat je daarin de spoelbak niet kunt verzinken omdat infrezen in spaanplaat niet lukt.

MDF werkbladen zijn daarentegen wel beter te bewerken en dus kan het iets luxer ogen als je een spoelbak verzinkt. het is ook hygi├źnischer en makkelijker schoon te maken.

Stenen werkbladen worden meestal beperkt op 2,5 meter om reden dat ze anders niet meer te tillen zijn of dat het breukrisico te groot wordt. Als er een dikke randwerking is wordt het breukrisico weer wat kleiner want de rand verhoogt de stijfheid.

Ook het dagelijks gebruik en onderhoud van werkbladen verschilt behoorlijk dus je manier van doen zal invloed (moeten) hebben op de materiaalkeuze, net als het beschikbare budget. Als je er vanuit gaat dat bij een luxe keuken ongeveer een kwart van het budget in het werkblad gaat zitten heb je een aardige vuistregel. je kunt ook altijd even de budgetplanner rechts doorlopen om een globaal beeld te krijgen.

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube