Keukenwerkbladen
Het keukenwerkblad is één van de gezichtsbepalende onderdelen van de keuken, daar zijn de meeste mensen zich niet bewust van. Daarbij is het een onderdeel van de keuken wat je het meest gebruikt. Daarom is de keuze van het keukenwerkblad heel erg belangrijk.
Enkele zaken waar op gelet moet worden is of het werkblad hittebestendig is en slijtvast en krasvast is. En zeker niet onbelangrijk of het gemakkelijk schoon te houden is. Er worden dus best wel wat eisen gesteld aan een keukenwerkblad, wanneer je budget niet zo groot is moet je zeker niet besparen op het keukenwerkblad, kies dan bijvoorbeeld voor wat minder luxe kasten.
Waar moet je dus op letten bij het kiezen van een keukenwerkblad?
- Krasbestendig
- Hittebestendig
- Goed schoon te houden
- Water moet optimaal kunnen worden afgevoerd naar de spoelbak
- Het werkblad moet vloeistoffen goed afstoten en niet opnemen
Soorten keukenwerkbladen
Microbeton: Hoogwaardig, decoratief en minerale stuc, rustige uitstraling, designeffect.
Kunststof: Goedkoop, toplaag van kunststof, onderlaag MDF, spaanplaat of multiplex.
Hout: Unieke uitstraling, kwetsbaar, veel onderhoud.
Natuursteen: Populaire materiaalsoort.
Composiet: samenvoeging van de materialen kunststof en mineralen, kwartscomposiet en harsgebonden steenkorrels.
Terrazzo en granito: Natuursteenkorrels gemengd met cement en water, soms met toevoeging glas en kleurstof.
Roestvrijstaal of edelstaal: modern, strak, krasgevoelig, goed schoon te houden.